Lehet latolgatni, amit én már megtettem. :) (tisztázzuk a helyezési pontokat: 1.hely 10pont, 2.hely 8pont, 3.hely 6pont, 4.hely 5pont, 5.hely 4pont, 6.hely 3pont, 7.hely 2pont, 8.hely 1pont)
Kezdjük Hamilton-nal, nyilván Ő indul legkedvezőbb eséllyel. Akkor lehet világbajnok, ha - (jelenleg 107 pontja van):
- nyer, vagy második lesz -> 117/115
- harmadik, negyedik, vagy ötödik lesz, és Alonso nem nyer -> 113/112/111 Alonso-nak marad 103 pontja
- hatodik vagy hetedik lesz, és Alonso legfeljebb harmadik, Räikkönen pedig nem nyer -> 110/109 Alonso-nak 109 pontja lesz, Räikkönen-nek marad a 100 pont, vagy nem lehet 110 pontja (Alonso-val egymás elleni eredmény Hamilton mérlege javára billen, ezért Ő lesz a vb)
- nyolcadik lesz, és Alonso legfeljebb negyedik, Raikkönen legfeljebb harmadik -> 108 Alonso-nak 108, Räikkönen-nek 106 pontja lesz (itt is, Hamilton jobb eredményt fog mutatni, mint ellenfele)
- nem szerez pontot, de Alonso legfeljebb ötödik, Räikkönen legfeljebb harmadik -> 107 Alonso-nak 107, Räikkönen-nek 106 pontja lesz (szintén)
Alonso esélyei, 103 ponttal nekivág:
- nyer, és Hamilton legfeljebb harmadik lesz -> 113 Hamilton-nak 113 pontja lesz (Alonso egy több futam győzelme lenne)
- második, és Hamilton legfeljebb hatodik -> 111 Hamilton-nak 111 pontja lesz ( (Alonso jobb eredménye miatt, ezért Ő lesz a vb)
- harmadik, és Hamilton legfeljebb nyolcadik, továbbá Räikkönen nem nyer -> 109 Hamilton-nak 109 pontja lesz, Räikkönen-nek marad a 100 pont, vagy 110 pont szóba se jöhet (egymás elleni eredmény)
- negyedik, Hamilton nem szerez pontot, valamint Räikkönen nem első vagy második -> 108 Hamilton-nak marad 108 pontja, Räikkönen-nek 106-nál kevesebb pontja lesz (szintén)
Räikkönen reményei, 100 ponttal utazik Brazílilába:
- nyer, és Hamilton legfeljebb hatodik, továbbá Alonso legfejlebb harmadik -> 110 Hamilton-nak 110, Alonso-nak 109 pontja lesz (Räikkönen kettővel több futamot nyerne, mint Hamilton)
- második, és Hamilton legfeljebb nyolcadik, valamint Alonso legfeljebb negyedik -> 108 Hamilton-nak 108, Alonso-nak is 108 pontja lesz. (Räikkönen eggyel több futamot nyert, mint a másik két mercis pilóta)