Regota nem elek Europaban. Emlekeim 20 evrol ezelottrol datalodnak, nagyon szerettem Nyugat-Europaban turistaskodni es sok lehetosegem volt helyiekkel szocializalodni, evtizedes baratsagaimat szamitom a nyolcvanas evektol ebbol a szferabol. Emailen, vagy ritka talalkozasokbol, mert ugye nagy a tavolsag es draga az utazgatas, de neha belefer. Nem allitom, hogy naprakesz, up to date vagyok. Ezert kerdezek. Egy hazaspar Belgiumbol es egy hazaspar Olaszorszagbol, akivel tartom a kapcsolatot, mindegyik nyitott, liberalis embernek tunt 20 eve, mara egyertelmuen es felkialtojelesen bevandorloellenesek, altalanos europai jelenseg, mondod, oke, en elhiszem, csak csak csodalkozom, hogy ok nelkul, vagy a sajat frusztraciojukra valaszul reagalnak igy. De ertekelem, hogy megjegyzed, az integracios kerdes esetleg problema lehet, nemcsak a latens antiszemitizmusuk.
Kerdesem, az, jo szandekkal, mit tehet ez ellen a muszlim kozosseg.
Szerintem: Kiallni hangosan egyetemes emberi ertekek, demokracia mellett, terrorizmus ellen. Mikor fog az europai muszlim kozosseg demokracia, emberi jogok mellett, terrorizmus ellen tuntetni?