1. Az USA-ban kizarolag egyfele bevandorlo van, az akinek van zold kartyaja. Az USA nagykovetseg sem mond mast, ez a torveny, nem attol fugg, hogy ki hogy definialja.
Csak halkan jegyzem meg, hogy Gavriel konkrétan a "BEFOGADÁS" fogalmat használta, és azt mondta ,hogy ennek kritériuma minden esetben az állampolgárság.
Én erre jegyzetem meg hogy a befogadás nem jogi kategória, így, ha kritériumot fogalmaz meg, az az ő dolga, de ettől nem lesz tény.
Te evvel szemben egy tök más fogalmat, az "BEVÁNDORLÓ" fogalmát használod, ami történetesen egy jogi kategória. - de éppen a példád mutatja, hogy pl az USA-ban a bevándroló (zöldkártyás) kategóriája semmiképpen nem fedi a Gavriel által "befogadottként" aposztrofált státust.
Merthogy a zöldkártya még messze nem állampolgárság, sőt, nem is feltétlenül jár a "permanent resident" státus megszerzésével.
(Csak megjegyzem, hogy a zöldkártyához hasonló rendszert jelent pl. Kuwaitban a határozatlan időre szóló vízum, amelyet meg lehet szerezni kiemelt munkavállalói, legalább 10 éves ottartózkodási, és hozzátartozói alapon... de ez még szintén messze nem állampolgárság.)
2. Nem valaszoltal a gazdag arab orszagok befogadokepessegerol, allampolgarsagi jog megszerezhetosegerol.
Válaszoltam.
3. Rengeteg vendegmunkas el a gazdag arab allamokban, nemi vallasi toleranciat azonban csak Bahrein mutat, ha jol tudom. Es itt hangsulyozom hogy a gazdag allamokrol van szo.
Amennyiben szerinted a 800 fős kuwaiti katolikus közösség saját püspöksége és állami támogatással felépült katedrálisa a vallási intolerancia jele, akkor igazad van. Ha nem, akkor nem. (ok, ez csak egy példa volt ,de szvsz aki élt kint Kuwaitban az azért jókat somolyog a felvetéseden... Friday Bombay, meg ilyenek...