weinrichter Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3109

Hmmm. Úgy tűnik egy derék földimet köszönthetem benned. Igaz én elköltöztem, olyan helyre, ahol semmilyen borkultúra nincs, ezért is fontos számomra, hogy az szekszárdi szőlőt vegyek, és azt szekszárdi módon elkészítsem, csupán hobbiból és hagyománytiszteletből.  A sározós technológiáról az ottani cimbiktől hallottam, de csak mint elfelegett módszerről. Máshol, ha meséltem erről, kiröhögtek, azt mondták, nincs ilyen, vagy keverem valamilyen pálesz készítési móddal hehehe.  Akitől s szőlőt vettem, annak a sváb öregapja állítólag karácsonyik nem nyúlt a borhoz.

 

Ami az idegenbe szakadt szekszárdi boromat illeti, az említett módszerrel nyilván képződik seprő. E szerint te később fejtenéd - december ? - és utána a törzsbor, vagy a kénpor ?