szaki_pali
2007.10.05
|
|
0 0
3085
|
ha eddig nem tettél bele cukrot akkor már ne tegyél, mert úgy jársz, hogy nem fog kiforrni és édes marad. (idén nagyot nem tévedsz a cukorfokkal , sztem ne aggódj) onnan tudod hogy forr, hogy a nyílásra teszed a füled. ha pezsgést hallasz mint mikor pezsgő tablettát raksz a vízbe akkor várj vele. Idönként ellenőrizd. azt nézd hogy az édessége hogyan változik. (ha hűvös helyen van akkor lassan fog, erre számolj) tehát édesség változása! akkor kezd jó lenni ha az édessége megváltozik és savanyú keserű lesz a lé. a forrása pedig úgy hogy a pezsgés alább hagy és alig alig pittyen egyet. ekkor jött el a fejtés ideje. ez azt jelenti, hogy a felső (még zavaros levet ) el kell választanod az alsó sűrűbb (úgy hívják seprő) résztől. egy slaggal leszívod egy másik edénybe. a seprót kiöntöd vagy kifőzeted mindegy. ha idáig jutottál szólj majd folytatjuk... |
Előzmény: mefrott (3083)
|
|