Hát aspen barátom, szerintem kezdesz hasonlítani a nyuszira, aki elindult a vakondhoz kölcsönkérni a lapátot.
No mindegy... minaretes kérdésre ld. ferreonak adott választ.
jol ertem, szerinted azert tortenik ez, mert tanulatlan, nem tolerans nepek ezek.
Nem. Lehet, hogy újdonság erejével fog hatni, de nekem konkrétan bizonyos népek en block műveltnek/toleránsnak avagy műveletlennek/intoleránsnak való minősítésével van gondom...
... éshát rámutattam arra ,hogy bizony egy adott állam közvéleménye (akiket te en block műveltnek és toleránsnak és tanultnak tartasz) nem mindig a toleranci, a racionalitás és a humanizmus jegyében kezelte az elmúlt századot.
Nem egyedulallo eset a svajci, en csaladi baratoktol Belgiumbol tudok hozni hasonlo peldakat, ahol igen, a hiresneves europai liberalis ertelmiseg huzodik a szelsojobb felé.
Hát, aki a szélsőjobb felé húzódik, az bármennyire is művelt, attól még vadbarom. Függetlenül attól, hogy milyen ürügyre hivatkozik, milyen frusztrációi vannak, és milyen valós társadalmi problémákkal kerül szembe. (nem a nép, hanem ő személyesen)