Mirdad Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2200

"az ő vére maga a jelkép. Ha nem ömlött volna, akkor nem lenne szövetség...."

Ezért VALÓSÁG és nem csak jelkép :)

"Az én vérem"- hez, amit írtál, még terveztem írni, de kitöröltem, mondván...

De akkor most ismét, mert pont arról is szólna, amiről írtál.

"Az én vérem..."  ez a jelképes cselekedeten túl, amikor ezt idézik, pont arra utal, hogy az Ő vére az Ő lényege. Krisztus vére erő, világosság mely az Ő lénye s így a LÉNYegét hordozza. Csakúgy, mint az emberi lény vére is hordozza az ő sajátosságát, lényegét.

Amikor azt mondják, hogy "Krisztus vére megszabadít minket", akkor ennek a Világosságnak, erőnek a magunkban való felfogásáról van szó. Magunk válunk a Grállá. Ez egy belső(ezoterikus)-keresztény felfogás, mely pl. a Grál-történetekben és egyéb beavatási-történetekben jut kifejezésre.

Wolfram von Eschenbach Parzifal-jának alcíme egyértemlű: Egy lovag spirituális fejlődése... a kereső útja, kalandjai során megleli a Grált: önmagában.

A legenda szerint a Grál az az edény, melyben Arimathiai József felfogta a megfeszített vérét. Hát, ilyen Grál-edényként kell magunkban felfogni ezt a

megszabadító erőt...(Az Egyháznak egyébként a mai napig nincs hivatalos álláspontja a Grállal kapcsolaban: sem a tárgyi edény Grállal, sem a fennti belső-felfogással kapcsolatban...) 

De ez OFF volt, bocs, akit untatott :) Van A Szent Grál titka topik, ott irunk erről :)