Hát tényleg érdekelne a szülők neve, szerintem nyugodtan leírhatod, de ha minden igaz tudsz nekem mailt is küldeni. Mi amúgy Piliscsabán vagyunk (Csababérci Kennel).
Nyakörvvel lehet, hogy könnyebb pórázhoz szoktatni, de ha hosszú a póráz, a hám kényelmesebb, mert nem megy be mindig a lába közé a zsinór. Én sok helyen kerestem, de felnőtt fundira valót nem találtam :-(
Gyerekügyben készülj fel a legrosszabbra. Nekem 3, 4, és 6 évesek a fiaim, a szuka 4 éves. Kb. 1,5 éves korukig imádták a kutyát, az se volt baj, ha puszit kaptak tőle. ( időnként ő ringatta a bébihordót) Aztán hirtelen elkezdtek visítva szaladni előle, mert akkor már nem tetszettannyira, hogy nyalogatja az arcukat (pont egymagasak voltak). Most már azért kibékültek... Van egy 4-5 hónapos kölyök is a családban, ő meg azzal szórakozik, hogy ráveti magát minden kisgyerekre, és birkózik velük, már amikor nincs más kutya a környéken. Nagyon édes, de a gyerekek nem annyira szeretik.
Szerintem szánj rá időt, és csak akkor vidd el egyszerre a két rosszcsontot egyedül, ha Chubi már teljesen hozzászokott a pórázhoz (és persze a hirtelen irány és iramváltozásokhoz). Őt azért könnyebb lesz irányítani, mint egy 1,5 éves kisfiút...
Két nap múlva jön a kutyus, biztos nagyon muris lesz az első néhány nap! Imádnivalók (nem csak) ebben a korban.