Mumu
2007.10.04
|
|
0 0
1661
|
Valhol mar irtam hogy az elso jogi egytemen zaromunkaja (Kolozsvarion ) a homosexualsiok buntetojogi felelosegerol szolt. Csak 1990 utan,azt hiszem nem si olyan regen vettek ki a roman bunteto koynvbol a homoisexualis aktrusok latalanos tiltasat es hagytak meg buntethetonek a pubkllikusnak vagy kiskoruvel tortent aktusokat.
A homoellenes mentalitas termeszetesen nem valtozik a torvennyel egyutt. Nekem sok homi baratom volt (egyesek akik válaltaáes oylanok akik nemvállaltak expresis verbis de nem is titkoltak azt )a Ceausescu idokben sajnos sok volt olyan aki ugynokkent kellett mukodnie,zsaroltak oket, 2 olyan baratom is volt akik figyelmeztettek erre minket ( hosies cselekedset volt..) es veguóiug nezhettem kinlodasukat. Ugyanakkore mai napig sem vagyok a pozitiv diszkriminacio hive,annak hoyg azert mert mas a szexualsi magatartasuzk tobb joggal boirjanak vedettebbek legynek mint a hetero tobbseg tagjai. A tarsadalomnak el kell ismernie ezt a sexualitast is es ehhez jarando eletvitelt de nem kell elturnie ennek a tobbseggel ellentetes konfliktusokat kereso kihivo ugynevezett " felszabaditasi mozgalmat "
Minden kisebbsegnek igy a szexualis magatartasu ksiebbsegnek is ugyananyni joga kell legyen mint a tobbsegnek de nem sertheti a tobbsegtol felalitott altalanos normakat.Viszont megteheti konzekvens tevekenyseggel es pozitiv tarsadalmi munkaval azt hogy ezek a normak valtozanak.
|
Előzmény: Törölt nick (1660)
|
|