sandinista Creative Commons License 2007.10.03 0 0 57
Mondok egy példát: Karélia. Rohad közel volt egy szovjet/orosz radarhoz.
Eleinte nem értették, hogy a nem épp iparvidék Karéliában, miért olyan magas a halálozás. Aztán kiderült a radar. Nemzetközi felháborodás. Stb.

Aha, ennek a karéliai halálozási statisztikának biztos van valami irodalma is, esetleg egy link? Meg gondolom a nemzetközi felháborodásról is van ilyesmi...
(annyit segítek, Olenegorszknak hívják a helyet és Hen House a radar, a mai napig ott van. Keresgéltem egy kicsit neten, de semmit nem találtam halálozásról vagy bármilyen egészeségkársosdásról, sem a nemzetközi feháborodásról)
Megjegyzem azt a radart eltitkolni nem nagyon lehetett, tekintve hogy összesen vagy 10000 négyzetméteres az antennájuk (viszonyításképpen a mecsekinek kb. 70 négyzetméter lenne, a teljesítményről már ne is beszéljük, 10MW illetve 40 kW)

Munkács környezetében volt egy radar, annak 20 km-es sugarában élőlény nem maradt meg

Érdekes, jártam már arra, és találkoztam mindenféle élőlényekkel, emberekkel, állatokkal és növényekkel...biztos minden csak álca volt, patyomkin emberek, állatok és növények, az oroszok nagyon jók ebben...

A radarsugárzás meg kifejezetten jót tesz, ugye? Be kéne venni az egészségügyi reformba, hogy minden nagyváros közepére radart kérünk!

Ha nem állsz (mert nem is tudsz) a bekapcsolt sugárzó elé közvetlenül, semmi bajod sem lesz tőle, egyrészt nem rád irányul, másrészt néhány tíz méteren belül még a levegőbe irányuló főnyalábban is az eü. határérték alá csökken a teljesítménysűrűség.
Amúgy pont annyira lenne a város közepén a radar, mint például Debrecenben, Kaposváron vagy Békéscsabán. Ezeken helyeken évtizedek óta működnek sokkal elavultabb, nagyobb teljesítményű berendezések, mindenféle dokumentálható és bizonyítható károsító hatás nélkül (a legendákat hagyjuk ha lehet)

Előzmény: pszichikai bűnsegéd (52)