lutell Creative Commons License 2007.10.03 0 0 2793

Hát mi mindenért fizetünk... (De évvégén az állambácsi visszatérit nekünk valamennyit.) A helyzet a következö. Egyik gyerek sem jár állami oviba... "Falunkba" (mert közigazgatásilag nem város) kb. 30000 élnek. És van 1 db állami ovi. Csak nagyokat (pré-primária) vesznek fel. Pontosabban nekik van elsöbségük (közöttük preferáltak a nehezebb anyagi helyzetben lévök), de velük minden évben be is telnek a helyek. Aki nem ebbe a korosztályba tartozik, az nem tud bejutni. Szoc. alapon sem. Ide a nagyobbik csemetém simán bekerült volna... De annyira szereti a másik oviját, az óvónénijét, öt is szereti az óvónéni (nem csak amolyan mutogatós módon, hanem úgy érzem tényleg), okos dolgokat tanulnak, jól érzi magát stb.  Hát ti (az utolsó évben) kivettétek volna? Természetesen költöi a kérdés, mert a döntés a mi kezünkben volt, és mi hagytuk öt nyugiban a helyén. Kisebbik (4 éves) gyerekem most kezdte az ovit. És másik oviba jár. Leginkább a piszkos anyagiak miatt. De nem is tudom mennyire esett volna jól a lelkének az állandó feladatlapozás (a nagy ovijában délelott is, délután "dolgoznak"). Az kicsi ovija jobban hasonlít egy magyar ovira, délelött (tizórai és ebéd között) van foglalkozás, délután játszanak a kertben. Édes kicsi husókám minden reggel reménykedik, hogy egyszer annyira sikerül elkésnünk, hogy nem kell az oviban rajzolgatnia... Pedig itthon szeret... Az ovikban váltócipö nincs, köpeny igen és szintén jól teszi a szülö ha reggel jól saccolja az idöjárást...

Bölcsi vagy nagymama? Látom csak én voltam olyan helyzetben hogy a valóságban is választ kellett adnom erre a kérdésre. Hát én magamban bíztam...

Linha, én is zenetagozatos általánosba jártam... és vaj'h miért gondoltam hogy neked 2 fiad van?

Jutalomcukor felénk is van...

Előzmény: linha (2783)