noaaa
2007.10.03
|
|
0 0
338
|
Még azt akartam írni, hogy a tagozatok tekintetében igaza van Pigletnek, mert van ahol tényleg nem jelent ez különösebb leterhelést. Ha pl. eggyel több énekórája van, vagy minden nap van torna, abba valszeg nem rokkan bele a gyerek, sőt. Sajna a környékbeli zenetagozatos iskola egy rémálom, harmadiktól már két hangszer kötelező, minden nap szolfézs, havonta egy szombat szabad (van képük ezt "családi szombat"-nak nevezni, késő délutánig naponta kóruspróba stb... Jól hangzik, nem?? :-) De mondjuk egy matek-tagozat is meggondolandó alsó tagozatban. Ami a nyelvet illeti, a nemzetiségi rendszerű iskola szerintem nem hülyeség, én szívesen vittem volna olyanba a gyerekeket, ha lett volna itt a környéken. (Illetve van egy, de az más okokból nem jött szóba).
Ami a tanítónéni személyét illeti, abban is vagyon igazság, hogy pl. a mi sulinkban is az összes tanítónéni szimpatikus, mert jó a vezetés és a nem megfelelők nem maradnak sokáig állva. Vagyis tényleg a suli légköre, profilja már determinálja a dolgot, hiszem béna tanítót hosszú távon többnyire csak béna suli tűr meg. Gondolom. |
|