Gyorgyi Creative Commons License 2007.10.01 0 0 203
Kedves Catkiller es Gabi!

En nem irtam, hgoy az asszony szerepe az otthoni let. (en sem vagyok otthon). En csak azt mondom, hogy a csalad minden reszleterol valo gondoskodas szerintem a feleseg szerep. Pl. ha a gyerekeket hivjak szuletesnapra, en megyek el megvenni az ajandekokat, en valaszolok az iskolai-ovodai levelekre, en irom meg a karacsonyi lapokat, en allitom ossze a vasarlasi listat, stb.
A ferfi szerepe meg az, hogy pl. jatszik a gyerekekkel (fogocskaznak, birkoznak, stb.), o hozza el a karacsonyfat, o megy el a barkacsboltba (van amikor en is elmegyek vele, de ugyis o cipel ki mindent), o rendezi at a butorokat, stb. Meg szerintem neki kellene lenni az elsodleges csaladfenntartonak, mert mi van, ha a terhesseg, kisgyerekkel valo egyuttlet alatt a feleseg nem tud dolgozni, stb. Arrol nem is beszelve, ha tobb gyereket akarnak, es az asszony sokaig kimarad a munkabol. (es 1-2 honap kimaradas is sokat visssza tud vetni, en pl. egyszer egy 6 honapos kimaradasom miatt szalasztottam el egy jo lehetoseget).

" Ismét elsikkad, hogy nem mindenkinek ez a "maga módja" nő létére, mert van, aki "más". "

Ez rendben van. Csak akkor szerintem o nem a hagyomanyos feleseg. De nincs vele semmi baj. De amit Aminah leirt, az szerintem hagyomanyos feleseg szerep (legyenek jol elrendezett viragok, legyen mindig kivanatos es szexi, torodjon a gyerekekkel, stb.)
Előzmény: Törölt nick (199)