Olcsolab Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1795

Az írások szerint Igen! 

Örömmel állapítottam meg, hogy nincsen kárhoztatásuk azoknak, akik élnek egy kevés borral (Pál)... nem vétkeznek, nem követnek el bűnt.

(nem azokról szólok, akik borral vígadnak és mennek a jó bor kutatására ... és itt is érvényes az, hogy vannak olyanok akiknek Törvényük nem lévén megmutatják, hogy Isten a szívükbe írta az a törvényt, és nem a "ne nézd a ... ne tedd a ...." szabályok alapján.)

Ismétlés:

"Ha áldozták Istennek, akkor kedves! Ha nem lett volna kedves, nem áldozták volna. Vagy lett volna kijeltés róla, hogy ne áldozd, mert Nekem Nem Kedves !"

A szavak szörszálhasogatói szerint nem lehetett kedves, mert ők mást akarnak, nem

jó nekik úgy tisztelni Istent ahogy Ő rendelte (mint Ábel<->Káin esetében), hanem jobbak akarnak lenni Istennél(nehezen kikutathatót keresnek) és más embereket meg lenézni! (és végül ignorálni mint Káin is tette gondolom... ha már hatalmat kapnak rá)

Ezért jönnek mindenféle ferdítésekkel, szavak másként értelmezésével, de ezt se nyíltan felvállalva (nem úgy mint a világosság fiai) - csak úgy, hogy a tudatlanok beleessenek a kelepcéjükbe!

Én így látom ...

(szerintem már leírtam ugyenezt más szavakkal.)

Előzmény: Tafkó Birgut (1788)