godyaver Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1731

Barátom!

Én tanítom a logikát. Tanítok sok dolgot. És ítélek. Érettségiztetek, vizsgáztatok, feleltetek, dolgozatot íratok és javítok. Értek ahhoz, hogy eldöntsem, mikor téved a diák. Nem önkényesen, hanem igazságosan.

Tafkó koma, hidd el, itt az derült ki, Jézus bort (alkoholost, nem mást, más bor nincs) ivott, és adott az embereknek, tanítványainak, Kánában, stb. Nem kell értened, csak fogadd el szépen, mert így van. Törődj csak bele!

Tudd, az érvelésnek, a cáfolásnak és a bizonyításnak vannak elfogadott szokásai, sznte szabályai. Sem a kultúra, sem a tudomány, szóval a művelt emberek nem vesznek komolyan olyanokat, akik ezeket nem fogadják el, akik önkényesen "cáfolnak", "érvelnek", vitáznak, értelmezgetnek, ezek ellenére.

Miért írom ezt? Tafkó Birgut, te megbuktál értelmes érvelést tekintve, stb. Művelt, kultúrált ember nem vitázik olyanokkal, akik ebben megbuknak (akik vitaképtelenek), mindennek helye van. Kisdedóvóban kisdedeknek magyaráznak, óvodában kisgyermekeknek, iskolában pedig olyanoknak, akik befogadják, megértik a tananyagot.

Persze attól még van viszony a műveletlen és a művelt és értelmes között. Pl. a játék, a nevelés, stb. Írok egy számodra is érthető példát: Ha pl. egy kisgyermek  játszik játékfegyverekkel, le akarja lőni a felőttet, csak mosolyt fakaszt. Bizony, egy valódi harcos is csak nevet a gyermeken, és legfeljebb kicsit játszik vele, esetleg megmutatja neki, hogy lehet jobban fogni ezt, vagy azt a fegyvert. De nem veszi komoly ellenfélnek a játszadozó gyerkőcöt.

Neked sem jár több, Tafkó koma, hiába szólongatsz, hogy mi harcoljunk veled úgy, mint a felnőttekel. Értesz?

Ezzez hozzáteszem tanárként, hogy olyan diákkal, (tanulatlan-műveletlen emberrel) vitába szállna az ember, aki nem érteni, befogadni, tudni akar, hanem csak kötözködni, hát azt nem! Az valami olyasmi lenne, mintha szembeköpném magamat.

Ha meg a Bibliát nézzük, vétkezik az, aki veled vitázik, az bizony a bölcsességet veti meg. Azaz hitbeli is a dolog – nálam.

Más kérdésedre: Én nem Olcsolab vagyok, ő más ember, nem én. Már írtam ez neked, ő is írta neked, de látom, ezt is képtelen vagy felfogni.

Tafkó, te itt mindent megkaptál, hogy érthess. Ha nem értesz, neked több érv nem jár. És bizony itt te személyeskedsz.

Én ügyről írok, adventisták ügyéről, mely megbukott. Ez tény.

Én érvekről írok, melyek le lettek írva e topicban. Melyek egyértelműen bizonyítják, Jézus bort ivott, és bort adott másoknak. Alkoholt. (Ostobaság az erjedetlen bor, a szőlőlé erjed, nem a bor, a bor erjedés eredménye, más bor nincs, érted?) Szóval ezek tények, ha tetszik, neked, ha nem.

Hogy te képtelen voltál megcáfolni a fentieket, ez tény. Itt a topicban, minden értelmes, művelt ember látja.

Hogy te emberekre szállsz, nem tisztességes módon emlegeted őket (pl. Nemo téged cáfolt, és te azóta is fordítva, Nemo céljával ellenkezve hivatkozol rá, nem becsületes módon, részekre bontva írását, egy részt szembefordítva Nemo állításaival, és ez bizony nem becsületes dolog), ez a személyeskedés.

Előzmény: Tafkó Birgut (1726)