Adam18 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 222

Hali!

Valóban sokan árulnak itt pest felé dísztyúkokat, de nem mindegyik kimondott tenyésztő. Hanem általában más madarak mellett tenyésztenek egy-két dísztyúk fajtát és azoknak a szaporulatait adják el. Az viszont igaz, hogy abból a szempontból nézve könnyebb dolgom van. ;)

Nálam, ha karvaly kerül a baromfiudvar közelébe, akkor szinte az összes madár megdermed, néhányan fedezékbe menekülnek és többen vészjelző hangokkal tudatják a többiekkel, hogy ragadozómadár közeledik. :) Amikor régen elvitte az a nagy madár a tyúkokat, akkor nem nézted, hogy milyen színű volt? Mert, lehet, hogy nem sas volt, hanem héja. Ez is nagy madár és nagyon gyakran viszi el a baromfit meg a galambokat. Ha csíkos volt a hasa és a mellkasa, a háta meg szürke, akkor biztos, hogy héja volt a tettes.

Sajna idén csak 17 csibe kelt nálam: 9 házi tyúk/brahma keverék(ebből egy eltűnt, egyet meg elpusztulva találtam a szomszéd kapuja előtt, mert kijártak az utcára), akkor van az az 5 csibe, amiről tettem ki képeket ide a fórumra(ezekből is egy eltűnt, tudod) és 3 páva csibe kelt még, de azok az ismerősömnél, mert nem volt már kotlósom, ami alá rakhattam volna a tojásokat(sajna ezek közül is elpusztult egy db). Nekem is sok kotlósom van 9-10 db, de nem mindegyik ül meg, mert még nincs jól megcsinálva a költőszekrényem. Az én gyöngytyúkjaim egyáltalán nem félősek. :-D Ők is ott sertepertélnek a lábam körül etetésnél. :) Ma is pl. hoztam vizet nekik és egy pillanatra le kelett raknom a földre a tálat a lábam mellé és az egyik gyöngytyúk inni akart és a cipőmön állva ivott. :-D Amúgy akárhány gyöngytyúkom volt, mindig csak az elején votak félénkek, aztán hozzám szoktak. ;) Az összes baromfi /leszámítva egy-két fácánt/ szelíd és közel jön hozzám. :D Talán, mert kisebb helyen vannak. Üdv.

Előzmény: Balázscochin (218)