Azért ez nem ennyire egyszerű. Ugyanis szinte minden hétvégére jut valami. Futóverseny, biciklis felvonulás, motoros felvonulás, parádé, büszkeség napja, politikai tüntetés, minden apja izéje. Amikor meg véletlen semmi nincs, akkor le van zárva a Margit-híd fele, plusz nyaranta a Lánchíd, plusz mostanság a Szabadság-híd, múltkor meg még bónusznak az Árpád-híd fele is. Egy óra alatt nem jutottunk át Budára, feladtuk, felhívtuk a vendéglátóinkat, hogy "Bocs, nem szívatjuk a gyerekeket, majd megyünk akkor, ha lehet." Mindemellett állítom, hogy ezeknek a versenyeknek van helye a városban, csak kicsit több ésszel kéne tervezni őket. Régen volt a Visegrád-Budapest útvonal, ahhoz csak a Szentendrei utat és a budai rakpartot kellett lezárni. Aztán jött a Mars Maraton, az beérte a pesti alsó és felső rakparttal. Nem állítom, hogy nem volt unalmas a negyedik kört futni ugyanott, de legalább én magam is haza tudtam menni kocsival, és nem kellett 42 km után békávéznom. :-) Hogy egy Vivicittát nem a lakótelepeken és a gyárak közt rendeznek, azt megértem, elvégre az a városról szól. De egy maraton nem kell, hogy vidám városnéző program legyen, ezt csak az hiheti, aki mage még sosem indult rajta.
U.i.: Mellesleg az Állatkerti körút elején mintha lenne a "átmenő forgalom tilos 9-21-ig" tábla. Csak úgy kötözködésként.