Moya72
2007.09.30
|
|
0 0
317
|
Egyátalán nem baj,hogy beleszólsz,sőt szívesen veszek minden hozzáértő tanácsot bárkitől! :-) Köszönöm ai információkat,és lenne is rögtön egy kapcsolódó kérdésem: persze már megbeszéltem korábban a tenyésztővel,hogy kapok egy kis "útravalót" abból,amit most esznek,csak ha váltani szeretnék később,nem tudtam,mire érdemes. DE: rengeteg féle tápot megnéztem,szerencsére az eladó igen készséges volt,:-) a korábban összegyűjtött információim alapján azt néztem,hogy mennyi a fehérjetartalom,úgy vettem észre,ez az egyik lefontosabb szempont. Van tenyésztő,aki azt mondja,hogy az optimális a 3 hónapos korig a 30% körüli,majd a 24-28% Nem tudom,ez mennyire rugalmas, a 3 hónapos korig még nincs is gond,mert van ilyen táp (pl Purina 29%), de felnőttkorban a legalacsonyabb fehérjetartalmú táp is 26%-os. (szintén Purina) . Ez most tényleg sok,vagy azért nem ennyire merev ez az útmutató,vagy ahány tenyésztő,annyiféle "bevált tapasztalat" ? A többi,általad is említett,jó nevű tápoknak is mind magasabb ez az arány. |
Előzmény: Johhn (316)
|
|