Törölt nick Creative Commons License 2007.09.29 0 0 316
Tökéletesen egyet kell hogy értsek veled! A kanadai rendszer átláthatatlan, és igazságtalan, valóban nincs rá recept, ahogy anno az ÁVH-nak sem naon volt, hogy kit vihet el és kit nem, azok közül, akikre kedves szomszédok ráböktek (nagybáttyám 1951) de ez most mind1. Valóban, a világ összes demokratikus berendezkedésű országa már felfogta, hogy a magyarok nem kollektív bűnözők /lásd szlovákia:)/
egyedül Kanada az, aki nekiáll gecizni 2001 végén, és azóta gecizik folyamatosan. Valóban, nincs recept, egyszerűen feldobnak egy érmét a 2esnek tűnő eseteknél. Egyébként azt tapasztaltam ismerősi körben, aki postán vagy utazási irodán át adta be, nagyobb sikerrel járt, ebben azér valami lehet, noha nem értem, csak sejtem.
Kanadát szerintem mindenki kerülje el, mint a leprásokat, mert valóban február-március óta az USA követségen sokkal egyszerűbb a vízum mint valaha is volt, és ott legalább, ha ablakon keresztül is, de belemondják a szemedbe, hogy mi volt a baj, miér nem utazhatsz. Mondom, nekem USA vízummal sosem volt bajom, igaz csak 1x kértem de azonnal megkaptam. Hetekben kíváncsiságból írtam e-mailt az USA nagykövetségnek, készségesen válaszoltak, 2napon belül minden kérdésemre. A kanadaiak még erre sem voltak képesek, csak annyira: "nem tudjuk, hogy kaphat-e vízumot, adja be és ott majd eldől"...jaja ők meg keresnek rajtam 75CAD-ot, hát elmennek a picsába. Lehet itt valóban mondani, milyen rendesek, meg kedvesek, azzal aki megkapja, de azt sem tudja az illető, miért kapta meg. Utcánkból 1nő 16x volt Kanadában az elmúlt 10évben
9x kért vízumot, 10edszerre nem kapta meg, 11edszerre ugyanazon papírokkal igen...
nesze neked logika. Minden szarba bele lehet kötni, és ezek meg is teszik.