Johhn Creative Commons License 2007.09.29 0 0 316
Sziasztok!

Bár nem engem kérdeztél, remélem nem baj, ha beleszólok.
Ha jól értem még nincs nálatok a kutyus, úgyhogy a legjobban akkor jársz, ha megkérdezed a tenyésztőt, hogy ott mit eszik, és az első 1-2 héten azt adod neki. Utáne persze lehet másra is váltani. Szerintem a drágább táppal jobban jársz, mert ezekben benne vannak az ízületvédő anyagok, nem kell külön megvenni, és adagolni hozzá. Szóval én Akana, Hill's, Royal Canin, Eukanubát ajánlanám. Persze van még egy csomó jó táp. Mindenképpen olyan legyen, ami nagytestű kölyökkutyának való. 3 hónapos kölyöknek napi (2-)3x elég adni, őt kell figyelni, ha éhes, vagy nem tudja megenni az adagját egyszerre, akkor lehet többször is. Sajnos sok kutyus nem szereti a tápot, (az enyémek is csak házikoszttal keverve eszik), de ha nem szoktatod rá másra, tuti megeszi. Ne adj neki túl sokat, ha gyorsan nő, az rossz az ízületeknek.
Kölyökként általában elég gyakran jár állatorvoshoz (én is az vagyok), és ha minden teljesen rendben van, szerintem nem kell levinni külön. De ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben, vagy nem vagy biztos benne, akkor nyugodtan. Persze, ha majd ott tartasz már kiállítás és főleg fedezés előtt nem árt..
Előzmény: Moya72 (315)