CBNora Creative Commons License 2007.09.27 0 0 3424
Csinálj majd félbevágva is. Milyen állagú? Persze van több, mint 60 minősített fajta, így elég nehéz. Nem cserélhetnénk krumplit? Nekünk hosszúkás lilánk van, az se túl jó ízű és keveset és aprót terem, de érdekes. A mienket nyersen nem is nagyon lehetne megházomni, annyira mélyen vannak a rügyei. Tavasszal főve tettem föl róla képet. A virágja sajnos fehér. A te liládnak milyen a virágja? Nagyon vágyom egy sötétlila virágú krumplira, de még csak képen láttam olyat.
www.kartoffelvielfalt.de
itt meseszép krumplik vannak, olyan virággal is, amilyenre vágyom. Csak azok sajnos nem eladók, csak közbenső állomások a nemesítésnél. Már írtam nekik, de csak képet küldenének, krumplit nem.
Kedden kiszedtem a White Ladyt is (meg a lila legnagyobb részét). Kb. másfélszer annyi volt alatta, mint a másik két fajta alatt, kimondottan bő termést adott. Ez az egyik burgonyavésznek ellenálló fajta, idén persze mind egészséges maradt ebben a száraz időben. Az ízéről többen állítják, hogy nem jó. Mi nem találtuk rossznak, csak jellegtelen. Puha húsú, lisztes, de nedvesebb, mint pl. a Százszorszép. Kíváncsi vagyok, mennyire lesz tárolható. Kívül-belül fehér, ovális, szabályos alakú, sekély rügyekkel.
Előzmény: Flanell (3420)