Spec. óvóbácsi, végre, egyre több van :)
Arra a kérdésedre, innen, nem tudunk válaszolni, h az USÁban miért a nők, talán ott kellene kérdezősködni... (És megnézni néhány statisztikát, h hogy alakul pl. az egyedül gyermeket vállalók száma stb., nekem nagyon kiragadott családmodell az általad említett. És akkor még nem is beszéltünk arról, h elvileg amerikaiak max. az indiánok, sokan 1+n. bevándorlók, akik az őshazai modelleket hozzák, vagy eleve a férj kap munkát, ösztöndíjat 1-x évre stb.)
És elgondolkodni azon, h 100 év meg alig volt nőknek szavazati joguk, tulajdonuk stb., sok helyen a nők (Magyarországon is van ilyen nézet) másodrendű emberek, de ez nem a természetükből fakad. Lassan lesz változás, HA mi dolgozunk érte.
(Viszont, ha lesz lányom, hétszentség, h nem fogom arra nevelni, h keressen olyan pasit, ha gondolja, aki mellett otthon maradhat. Ezt majd eldönti, ha nagy lesz, úgy is lát erre példát maga körül. Én arra nevelem majd, h magát tartsa el és a gyerekeit, mivel nekem enyhe hazárdírozás, ha egy család direkt egykeresős. És a fiamat sem nevelem arra, hogy esetleg olyan nőt keressen, aki otthon marad, ez 2 embertől függ majd.)