Gyorgyi Creative Commons License 2007.09.27 0 0 155
Kedves Catkiller!

" Érdekes az elsőként idézett mondatod is - egy férfit ne neveljünk erre, de egy nőt igen...? "

Nem, szerintem a not se neveljuk direkt erre. Szerintem egy not arra kell nevelni, hogy fuggetlen legyen, es onalloan is megallja a helyet (anyagilag, szellemileg, stb.)
Viszont, a lanyoknak beszelhetunk rola, hogy ez is egy eletforma, hogy otthon vannak, es nevelik a gyerekeket, stb. Es szerintem azert erdemes beszelni rola, mert ha ilyen eletformat akar, akkor ahhoz bizony meg kell talalni a megfelelo ferfit (aki el is tudja tartani). Az, hgoy ilyen eletformat akar, es kozben valaszt egy olyan ferfit, aki magat sem tudja eltartani, nem megy.
Viszont a fiaimat en nem tudnam arra nevelni, hogy szamukra ez egy elfogadhato eletforma legyen.

A kerdesemre viszont nem tudtatok valaszolni. Miert van az hogy Amerikaban a csaladban mindig a no hagyja ott a munkat, akar egy egesz eletre, es nem a ferfi? Most olyan csaladrol beszelek, ahok mind2 jol keres, es jonnek a gyerekek. A tarsadalmi megiteles biztos nem lehet, mert mint irtam, sok dolgozik, meg kis gyerekek mellett is (lasd az orvosno peldamat), es senki egy rossz szot nem szol. A neveles sem lehet, mert ezeket a noket ugy neveltek, hogy egyetemet vegezzenek, es legyen jo munkajuk (es igy is van, de amikor megszuletnek a gyerekekek, vannak, akik fakepnel hagyjak az egesz munkat, karriert).
Raadasul, egy ferfi reszerol sem ciki, hogy resz vesz a gyereke eleteben. (iskolaba vinni, furdetes, jatszoterre vinni, stb.)
En azt mondom, hogy ez a ferfi es noi termeszet kulonbozosegebol fakad. De ti ezt nem fogadjatok el.
Előzmény: Törölt nick (153)