Sziasztok megint!
Hallotam időközben valahonnan /hitelesnek tűnök mi:)/, hogy a kanadai nagykövetség, ugyanúgy mint az usa-n.k. is kockázatelemzés alapján dolgozik. Való igaz, a 20-40éves férfiak beleesnek ebbe a körbe. Nekik több mindent kell bebizonyítani, hogy mehessenek. Nehezebb, de egyáltalán nem lehetetlen. Egyetemista cimborám, BARÁTNŐJÉVEL!!! kettesben minden él nélkül megkapták, nem szarakodtak velük sokat.
Van akit csesztetnek, és sajnos szerintem ez a véletlen, szúrópróba rendszer szerint megy, és ugye akit akarna, azt tudnak is csesztetni. Szemét egy dolog, de ha jobban belegondolunk, valahol érthető, eljátszották a "magyar" tezsvérkék a lehetőséget, viszont a "menekültek" kb 40százaléka nem volt ám cigány, csak kitalálta, hogy ha ezt mondja, akkor menekültként ott lehet maradni. Cimborám 1hónapja jött haza az USA-ból, és mondta h az odaúton magyar cigányok ültek mögötte, na mondja, ezek tuti vissza lesznek b.szkodva 1perc alatt, leszálláskor pedig mind az összes hopp előkapta az amerikai útlevelét, és besétált simán, 1xrűen. Na erre mit lehet mondani...így sokminden érthetővé, érthetőbbé válik ám.
Arról is vannak hírek, hogy magyar cigányok sokat stikliztek Kanadaszerte, és gondolom fel van fújva a dolog. A követségen, a fényképekből a kanadai konzul pedig nem tudja, ki cigány, ki nem, hiszen magyarok is mondták magukról kint h cigányok azért, h maradhassanak. Érdekes dolgok ezek, és ha ezt összevetjük azzal a mentalitással, amit ők éreznek a világgal szemben, "MINDENKI KANADÁBAN AKAR ÉLNI MERT ITT MINDENKI JÓL ÉL", és tudják, hogy itt milyenek a fizetések, ezek után nem csoda a hozzáállásuk. Nem hiszik el, hogy ide bárki vissza akarna térni. Végül pedig ehhez hozzá jön az is, hogy kanadai vízumra viszonylag kevés országnak van szüksége, nem ugy mint usa-vizumra, ahol ennek okán fejlettebb, kidolgozottabb, igazságosabb?? a rendszer. És ezek az országok, általában fejlődő országok, és azokhoz úgy is áll hozzá a vízumelőírás. Namármost egy ilyen egyoldalú rendszer eljárását "ráengedni" a magyarokra...na ez a szemétség. Nyugatról túl kelet, keletről meg túl nyugat vagyunk még.
De hogy azért pozitív is legyek, szerintem nem sokára eltörlik a vízumkényszert, furcsa, de ez szerintem érezhető egy kicsit. Jó, nyilván nem holnap, nem a jövő héten, de szerintem ha azt mondom, hogy még 2év, akkor sokat mondtam nagyon.
Gondoljunk csak az USA-ra, évekik ment ugyanaz a szar duma, aztán hirtelen beindult valami, 1-2hónappal előtte sejteni sem lehetett, h bármi változhat. Szerintem Kanada még hirtelenebb lesz, és max 1hónappal a vízummentesség megadása előtt jelenti be
......csak aztán legyen igazam:D
sziasztok