Gyorgyi Creative Commons License 2007.09.24 0 0 145
Kedves Kismica!

Ebben a neveles dologban nem hiszek ebben a temaban. (szerintem sokkal inkabb ott jon ki a neveles hatasa, mint pl. erkolcs, etika, beszed, szerzett muveltseg (zene, opera, szinhaz, stb. ismerete) stb.)

Eppen te irtad, hogy hagyomanyos csaladban nevelkedtel (ha jol emlekszem), megis maskent gondolkodsz. Az, hogy ki milyen csaladi eletet akar, sokkal inkabb befolyasolja a termeszete, szabad valasztasa es lehetosege. El tudom kepzelni, hogy egy no felno egy hozzad hasonlo gondolkodasu csaladban, es ennek ellenere szivesen otthon marad, csinalja a haztartast, a ferje dolgozik, es nevel 5 gyereket (de forditva is el tudom kepzelni).

Az ovodai pelda: amerikai peldarol van szo. Torvenyellenes megkerdezni egy interjun, hogy valakinek hany gyereke van, stb. Abszolut tilos kerdezni minden szemelyes dologrol. A nok fele azert nem dolgozik, mert nem akar. A masik fele pedig akar. Es sokszor nem is akarmi. Pl. nagyon meglepodtem, mikor az egyik korhaz surgossegi osztalyan, vasarnap este (!) meglattam orvoskent a fiam osztalytarsanak az anyukajat. Itt 3 ovodas koru gyerek van (de akkor a legkisebb meg ovodas sem volt), es most jon a 4. gyereket. De ezert abszolut senki nem szolja le (marmint azert, hogy dolgozik)
Előzmény: kismica (144)