Gyorgyi Creative Commons License 2007.09.21 0 0 98
Kedves Berku!

Itt ti folyamatosan nagyon felreertetek. Szerintem sem termeszetes, hogy egy no otthon maradjon, plane Mo-n, ahol altalaban nincs fizetett segitseg (esetleg a nagyszulok van segitsegnek, ha szerencseje van a csaladnak). Amikor a regi tarsadalomra hivatkoznak, az eleg nagy marhasag: a jomodu csaladokban fizetett segitseg volt (dajka, szemelyzet, stb.), a paraszt csaladokban pedig egyutt elt a nagy csalad, vagyis az anyara nem maradt 24/7-ban a gyerek.
Nem is ertem azokat, akik teljesen otthon akarjak tartani a gyereket, meg iskolaba sem engedik, hanem ok maguk tanitjak, stb.
En nem arrol beszeltem, hogy milyen nagyszeru az, ha a no otthon van. Hanem arrol, hogy vannak ilyen nok, akik hajlandok erre, es allitolag jol is erzik magukat. Az amerikai peldat azert hoztam fel, mert azert az otthon levo nok egy reszenek az elete nem a hazimunkarol szol, hanem arrol, hgoy elmennek az iskolaba-ovodaba kirandulasokra, ugyeket inteznek, onkenteskednek valahol, stb. Es az a gondoskodas az, ami jobban passzol a noi termeszethez, mint a ferfiehoz (ezert vannak noi apolonok es ovonok).

Es annak ellenere, hogy mind2-n dolgozunk, kisgyerekek mellett, megis en vagyok az, akinek mindenrol gondolkodni kell. (orvosi idopont, gyerek kirandulasara bekuldeni a penzt, kifizetni a szamlakat, karacsonyi lapokat kuldeni, osszeirni a vasarlo listat, stb. stb.) Nem mondom, hogy a ferjem nem csinal dolgokat (pl. elmegy a boltba, de nekem kell osszeirni a listat, stb.)
Es valaki itt azt irta (lehet, hogy eppen te), hogy eloszor mindent egyutt csinaltatok a ferjeddel a gyereknevelessel kapcsolatban, de aztan a ferjed folyamatosan csak "besegitett". Miert? Szerintem azert, mert ez a mindenrol valo gondoskodas a csalad korul nem resze a ferfi termeszetnek.

" A férfiak számára pedig - én a férjemen is ezt látom - még sokkal nagyobb fenyegetés, ha a társ. szemében nem elég férfiasak. "

Az mennyire ferfias, hogy a ferfiak egy reszen nem is vallalja a gyereket? Sem anyagilag, sem nem torodik vele. Es tudod, hogy hany ilyent ismerek? Egyik legjobb baratnom baratja kozolte a gyerek 1 eves szuletesnapjan, hogy inkabb koltozzenek kulon, mert nem akar vele elni. Hogy hogy tudja a lakast, stb. fizetni, az az o problemaja. A minimum juttatast odaadja, de az semmire sem eleg (Most Becsben vannak, az apa osztrak, es a baratnom kenytelen a megtakaritott penzet most elkolteni). A ferfi raadasul most a munkajat is otthagyta. Azonkivul, hogy az apa este jon es megfurdeti a gyereket, a gyerek osszes gondja a baratnomon van (es a gyerek meg 2 eves sincs), dolgozni tole nem tud. Raadasul, anyagi segitseget sem kap. Egy masik baratnom arrol panaszkodott nemreg, hogy "a ferfiak szexet akarnak, nem gyereket" (nincs meg gyereke). Egy masik ismerosom soha nem lat semennyi gyerektartast, mert az apa feketen dolgozik.
Szoval, ha mar tarsadalmi elitelesrol van szo, ezek sokkal szegyenletesebb dolgok, mint az, hgoy valaki azert nem dolgozik, mert otthon van a gyerekkel.
Előzmény: berku (91)