kisszszoros Creative Commons License 2007.09.20 0 0 33
Bocs, ha sértelek, de akkor is érzek némi ízkülönbséget (nem kicsit, nagyot :-) ) az uht és a normál tej között.

Ezt a technológia rovására tudom be. Ha jól tudom, egy mikroszűrőn préselik át a tejet, így felaprózzák a zsírokat, amik kevésbé kicsapódó diszperziót alkotnak a tejjel.

Én nem vagyok biomegszállott, ezt tényként kell kijelentenem :-)

Ennek ellenére "tehénszagú" a nyerstej, "tejszagú" a zacskóstej, és "sűrített-tej" szagú az uht tej. Bekötött szemmel is képes vagyok őket megkülönböztetni!!!


Ennek az egész eszmefuttatásnak az a lényege, hogy ugyanígy megkülönböztethető az iparilag előállított szójatej a házi készítésűtől. Semmi többet nem akartam ráderőltetni, csak azt, hogy a különbség észrevehető (a házi javára).

Bocs, ha belegázoltam az "ipari" lelkedbe :-)

Amúgy én is dobozos (tehén)tejet fogyasztok, mert a kényelem úgy írja elő... :-) A szójatej olyan "na ma van kedvem pöcsmötölni" típusú. Ha van kedvem, akkor péntek DU átválogatom és beáztatom a babot mikor hazaérek, este mesenézés közben lehéjazom és újra átválogatom. Aztán ázik reggelig, és megy a turmixba, onnan a fazékba, majd a szűrőbe... a szűrletből (a zacc) pedig készül egy rántotta, jó hagymásan fűszeresen.... :-)
Előzmény: Alfa Hold (32)