Fél deci langyos, incifincit cukros tejben felfuttatunk 2,5 dkg élesztőt.
Fél kiló tk lisztbe belecsapunk egy tojást, beleöntjük az élesztőt, egy pohár kefírt (vagy tejfölt), 1,5 deci tejet, egy teáskanál sót, és simára gyúrjuk (vagy ha van, azzal a tekerős-csavaros részével a botmixernek... nekem nincs sajna).
Lefedjük a tálat egy konyharuhával, és viszonylag meleg helyre tesszük kelni (2-3 óra elég neki) (én a sütőt szoktam beállítani 40 fokra, ott nagyon szépen megkel) (persze szobahőm-en is megkel, csak úgy több idő kell neki).
Egy serpenyőben olyan 1-2 cm-nyi olajat forrósítunk, majd jóóóóól beolajozott kézzel a tésztának öklömnyi darabkáit kinyújtogatjuk-húzogatjuk minél vékonyabbra, és zutty, bele az olajba. (Alig leszel nyakig csupa olaj, hihi.)