Peter Lion Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3377

rat2001-gyel (vagy már rat2026-tal?) mindenben egyetértek és csak bólogatni tudok mindarra, amit a zenekar jelenbeli és jövőbeli dolgairól írt!

Attól függetlenül, hogy maradt néhány üres szék a koncerten én is biztos vagyok benne, hogy valóban "erre a muzsikára igen nagy igény van"!!!

Drága Solaris Fusion!

Bizonyára mindent beleadtatok, amit lehetett a koncert reklámozási projektjébe, de a jövőben ne hagyjátok, hogy csupán utólagosan kapjanak infót koncertetek tényéről az emberek!!!

Tudom Robi is megjárta a handak útját annak idején a MűPa koncert médiális ügyei kapcsán (lehet ez is szerepet játszott abban, hogy nem folytatta tovább a koncertezést...), de projektetek ezen részére is komolyabb hangsúlyt kell, hogy fektessetek; hisz a közönség csak akkor tud elmenni egy koncertre, ha tud róla!!!

Én pl. ha annak idején nem keveredek ebbe a fórumba lehet, hogy sehonnan se értesültem volna róla (max. a Solaris honlapján keresztül; de onnan se biztos, mert az is hónapokig nem volt frissítve a MűPa koncert után)... 

A Solaris Fusion koncertekről pedig igenis mindenkinek tudnia kell a jövőben!!!

Lehet a koncert időpontja sem túl szerencsésre sikeredett, mert hát mindenki el volt még foglalva a nyaralásbeli élményeivel; vagy még nem tudtak sokan regenerálódni anyagilag nyári kiadásaikból - főleg ha azt is alapul vesszük, hogy az iskolakezdés idén is komolyabb anyagi terheket jelentett mindenkinek; mint tavaly ilyenkor...

Biztos vagyok benne, hogy következő koncerteitekre sokkal többen jönnek majd el, s akár ezres; tízezres vagy akár százezres nagyságrendű közönséggel is álltok (illetve ültök) majd szemben!

Csupán az a lényeg, hogy tudjanak róla elegen és legyen rá épp idejük és pénzük.  

Ilyen egyszerű szerintem.

Azon pedig sose vaciláljatok, hogy a zenéteket szeretik-e az emberek, vagy sem!

Naná, hogy szeretik, hisz:

- igényesen megkomponált művekből áll,

- progresszív; ugyanakkor szívet melengető,

- könnyen megjegyezhető; ugyanakkor rendkívül összetett, 

- klasszikus, de egyben modern is.

Az új dalok közül a Mystica progresszív része napok óta itt "dübörög" a fejemben; csakúgy, mint a régi Solaris dalok jellegzetes részei. Ez nem jelenthet mást, minthogy rá lett tapintva a lényegre zeneileg ismét, de nagyon ám!!! :-)))

A Mahagma titka pedig úgy árasztja különleges hangulatát, hogy az első hangtól kezdve érezni benne a mesteri alkotás minden összetevőjét. Ezen műben a szinti hangszínek is nagyon a helyén voltak számomra - bizonyára azért, mert másik kedvenc zenekarom is hasonlóakat használ...

Ezen két új dal egyértelműen jelzése annak, hogy a folytatás is okozni fog még kellemes meglepetéseket számunkra, s nyújt majd különleges zenei csemegéket nekünk... :-))) 

Szóval a Solaris - és most már a Solaris Fusion muzsikája is az, amit a lexikonban a ZENE címszó alatt annak kiemelt képviselői közé helyeznék, hisz etalon az amit alkottok; és az kell, hogy legyen minden igényes prog.rock-ot alkotni kívánó számára is! ;-)

Előzmény: rat2001 (3376)