mellgyuszi ügyben: tényleg nem szeretném riogatni a soron lévő és kövekező kismamikat, de a lényeg, hogy fejni kell és ha begyullad, be kell menni a kórházba. ott segítenek kimasszírozni, és ha időben mész és tályogos, akkor jó eséllyel azt is kismasszírozzák, kifejik. persze fáj rendesen, de így elkerülhető a műtét.
tulajdonképpen senki nem mondott semmit, hogy mitől lehet, a védőnő (és a többi helyi védőnő) sem találkozott még ilyen esettel, amikor idáig fajul a dolog. azt mondják ritka, pedig amikor engem műtöttek, 4 napra rá egy másik lányt is ugyanezzel műtötték, szintén ott szült, csak ő ikreket.
amit olvastam róla, hogy a baba orrnyálkahártyáján van ez a baci, ami bekerül a sérült mellbimbón keresztül és okoz problámát. és ami meglepő, hogy a babák a kórházból viszik haza. ha nagyon az elején elkapják, akkor antibiotikummal lehet kezelni. engem 7 hetesen műtöttek, de már a 4. héten problémás volt. (vagy valahogy e körül, már pontosan nem emlékszem) ha itt elmegyek orvoshoz, akkor talán elkerülhető lehetett volna a műtét. csak hogy azt gondoltam, megoldom, mindenki tanácsolta, hogy szoptassak és fejjek. de a testembe ők sem láttak, hogy már szaporodik a genny. gigi nem bukott egyáltalán, így nem utalt semmi arra, hogy gennyes tejet inna. így nem tudtuk, hogy mi a helyzet, és mivel a genny nem jött ki, így jó kis táptalaj lett neki a meleg, fertőzött tej.
a sebeim gyógyulgatnak, az alsó már teljesen begyógyult kb 10 napja, így fel tudom fogni a tejet, mert ez előtt az alsó lyukon mindenemet elárasztotta a tej, naponta többször öltöztem át. még jó, hogy meleg idő volt, különben nem tudom, hogy oldom meg.
a mellbimóudvarnál lévő vágás még nem teljesen forrt össze, és ez az én nagy szerencsém, mert most ott ürül ki javarészt a felesleges tej. valahogy nem tud kijönni megfelelően a mellbimbón. valszeg ott van valami dugó. próbálok szoptatni onnan is, fáj, így nem minden szoptatásnál teszem rá gigit. de remélem, hogy erős már annyira, hogy feloldja ezt a dugót, és akkor leszek rendben teljesen.