Gyorgyi Creative Commons License 2007.09.18 0 0 84
Kedves Catkiller!

A letra becipeleserol volt szo, nem a villanykortecsererol.

" Azt hiszem, ez egy körkörösen visszaható folyamat. A nők ösztönösen hajlamosabbak rá, ez tény - ugyanakkor kialakult egy elvárás is feléjük, amely erősebbnek mutatja ezt a késztetést, mint amilyen valójában; és a megfelelési kényszer miatt* föl is veszik ezt az elvárt szerepet. "

Akiket ismerek, azoknal nem volt/nincs semmifele elvart szerep. Egyszeruen azert nem dolgoznak, mert szeretnenek tobb idot tolteni a csaladdal, es ugy gondoljak, hogy vannak fontosabb dolgok az eletben, mint a munka. Egyebkent, ezt egy tanulmany is kimutatta: a ferfiaknak a munkahelyen a penz a fontosabb, a noknek pedig a szabadido.
Milyen elvart szereprol beszelsz, mikor most mar Amerikaban tobb no vegez az egyetemen, mint ferfi? (ezt mar irtam). Amerikaban amugyis azt csinaljak a nok, amit ok szeretnenek. (nem egy esetben a munkabol hazameno ferfi takarit, nem az otthon levo no).

" ezek az elvárások bennefoglaltatnak a neveltetésünkben, észre sem vesszük őket, tehát természetesnek érezzük. "

Pont ellenkezoleg latom. Szerintem a neveles arra iranyul, hogy mindenki iskolaba jarjon, a nok is (ha lehet egyetemre is), es szerezzen valami jo munkat, epitsen karriert, stb. Szerintem eppen a neveles ellenere maradnak otthon a nok. Mert senki sem neveli oket arra, hogy otthon maradjanak (sokan semmi sem tudnak csinalni a haztartasban). Nem is realis elvaras, hogy ennyi ev tanulas es kepzes utan a no otthon maradjon (ilyen elvarasok megfogalmazodtak egy masik topikban). Megis vannak, akik otthon maradnak, vagy otthagyjak a munkahelyet. Mindezek ellenere.
Előzmény: Törölt nick (81)