Utolsó mondatodban rejlik az igazság: nagyanyáink tudták...!!!!!
Ők még 1 hétre előre tervezték az étkezést, minden napnak meg volt a jellegzetes étele: szombat-vasárnap húsok, hétfőn főzelék a megmaradt hús feltéttel, kedden, vagy csütörtökön egy tartalmas leves buktával, vagy túróstáskával, pénteken böjtös étel Pl.: rakottkrumpli tojással!
Levesnek sok-sok zöldség: zöldbab, zöldborsó, sóska, krumpli, vegyes zöldség, paradicsom, szemesbab lencse, stb.
Szóval ezek jöttek egymás után és nem volt olyan, hogy most ezt kérek, majd azt kérek. Ez volt az ebéd - és "punktum". Ha megetted jóllaktál, ha nem "ránéztél".
Szervezeted minden héten megkapta a szükséges tápanyagokat, nem kellett diétázni, különféle táplálékkiegészítőket szedni.- nem is gondoltál ilyenekre.