Kedves Gabi!
Te valamit NAGYON felreertesz. En is azt szeretnem, hogy a nok magabiztosan, fuggetlennek nojenek fel, ugy hogy el tudjak tartani magukat, jo munkajuk legyen, ne szoruljanak senkire, stb. Azzal sincs semmi baj, ha valaki "ferfi" munkat vegez.
En csak arrol irtam, hogy mi a valosag, es miert. Mondjuk, az, hogy a nok kepzik magukat, mindent igyekeznek megteremteni, szerintem nagyjabol megvalosult. Az, hogy "ferfi" munkat is vegezzenek, sokkal kevesbe. Pl. te hany noi autoszerelot lattal? En most nem arrol irok, hogy engem zavarna a noi autoszerelo, hanem arrol, hogy mi az oka annak, hogy a nok nem mennek autoszerelonek. Es szerintem azert nem mennek, mert nem erdekli oket. Ugyanugy, mint a szereles, villanykorte kicsereles, stb. Ha pedig ra vannak utalva, vagy megcsinaljak maguk, vagy megfizetnek valakit, aki megcsinalja (ha egyedulallok, es sok no ilyen).
Es szerintem nevelhetjuk akarhogy is a lanyokat, hogy csinaljanak "ferfi" munkat, ha nem fakad belulrol, ugysem csinaljak. Mint ahogy azt is hiaba mondom a lanyomnak, hogy jatsszon az autokkal a fiaimmal (ha kb. 100 db. kis auto nincs, akkor egy sem). Nem erdekli. Amikor az ovodaban a kozlekedesrol tanultak (minden honapban mas tema volt), azt mondta, hogy alig varja, hogy ezt befejezzek, mert abszolut nem erdekli. A fiaim pedig elnek-halnak az autokert, repuloert, stb.
" az,hogy a kesobbiekben hogy fog alakulni az eletuk a parjukkal,meg nem tudom,de az alapokat megkapjak ahhoz,hogy ne legyenek kiszolgaltatottak "
Szerintem meg a kiszolgaltatottsag nem a szog beveresen es a villanykorte cseren mulik (bar szerintem is jo, ha tudjak). Hanem azon, hogy jo kepzesuk legyen, jo szakmajuk, magabiztosak, stb. Ha ez megvan, akkor a "ferfi" munkat vagy megcsinaljak maguk, vagy megfizetnek valakit.