Krisztával együtt, mindkettőtöknek igaza van. :o)) Kriszta néhány próbát már hallott a koncert előtt, így tulképp meg is szokhatta a változást...Amit a billentyűjátékomról írtál elfogadom, tiszteletben tartom, köszönöm a kritikát. Azonban pár dolgot leírok méghozzá azért, hogy senkiben ne keltsek esetleges csalódást, nem szeretnék lerombolni semmilyen nosztalgiát, inkább adni szeretnék sokszor talán nem túl rózsaszínű hangulatot a zenében. Személy szerint felkavarni szeretek, mintsem andalítani, az emberekben a mélyebb dolgokat szeretem felkavarni, mint a felszínt könnyű szorakozásra tompítani. Ez persze a szerzői részem.
Mint zongorista, nagy feladatot kaptam hagyatékul, a lejátszott hangokat igyekeztem is megtanulni. Ám óriási volt a dilemma... Egyrészt hangszereink különbözősége, másrészt egy másik zongorista-szerző által kitalált játékot, csak Ő maga tud a saját ízében lejátszani. Ezért butaság is lenne a tökéletes utánérzésre törekedni, hiszen lehetetlen. Nem vagyunk gépek, ezt egy sampler remekül tudná biztosítani. Megpróbáltam egy középutat választani, tiszteletben tartani Robi szellemiségét, de csak a saját lelkemből tudok zenélni. Arra bíztatlak, bíztatok mindenkit, hogy bár nehéz az összehasonlítást elkerülni, mégis a koncertjeinken próbálja meg a hallott zenének átadni magát, élvezni, kóstolgatni az élő zene varázsát az összes esetleges hibával együtt, hiszen hús-vér emberek vagyunk, csak nagy a lelkünk, ahogyan nektek is.
Örömmel olvastam a többiek pozitív méltatását, nagy öröm velük zenélni.
Üdv.
Vali