Nem mondom, hogy a Ti hibátok, hiszen ez évtizedes sara a városnak, de épp Érden nem önhibáján kívül bocsátotta el a város a pedagógusokat. Hanem mert a növekvő gyereklétszám ellenére nem épült megfelelő számú iskola a városban! Továbbra is tartom azt a véleményemet, hogy nagy bajban lenne az Önkormányzat, ha egyszer csak minden Érden lakó szülő érdi iskolába akarná beíratni a gyermekét. Vagyis ez szerintem nem volt túl szerencsés példa, mert egy súlyos önkormányzati hibának köszönhető, hogy itt az országos átlagnak közel kétszeresét (~1.8) kitevő pedagógusi állás szűnt meg, ha jól számoltam (azaz ha jók az adataim, amikből kiindultam).
És ha valaki a saját szakmájában nem talál munkát, az még nem feltétlen jelenti, hogy nincs munkaerőhiány a területen. Egyfajta strukturális problémát jelezhet ugyan, de az általános munkaerőhelyzetre vonatkozó következtetést levonni ebből minimum nem szerencsés.
Ezzel együtt a Kőrösiben meglepő örömhír volt, hogy az idén negyedik osztályban mindenki a választott nyelvet tanulhatja, és nem kellett áttenni angolul tanulni vágyó gyerekeket német csoportba. (Azért volt meglepő, mert korábban a hírek szerint ez nem volt gyakori. Mert a némettanároknak nem lehetett elegendő órát biztosítani, angoltanár meg relatíve kevés volt.)