Törölt nick Creative Commons License 2007.09.16 0 0 2033
"ami annyit tesz, hogy nem veszed TUDOMÁSUL azokat."

Nem. Azt mondtam, hogy nem azok kontrollálnak. A döntésben figyelembe lehet venni (már amennyiben szükséges dönteni). De egészen más, ha az esetlegesen megjelenő düh ellenére (ami szerinted - ahogy írtad - kéne hogy kontrollálja a döntésed) nem csapod arcba a másikat, hanem képes lehetsz ennek ellenére másként cselekedni.

"nem tudsz nem önmagadból(tapasztalataidból) kiindulva megérteni semmit"
"Ezt nem elírtad? Eddig azt hangoztattad, hogy másokat csak a saját tapasztalataidból kinidulva lehet megérteni, most meg az ellenkezőjét állítod?"

Nem. Ez szerinted az ellenkezője? :)

"Nem is csodálom, hogy olyan alapelvek mellett képtelen vagy megismerni másokat"

Hozzászólások óta ezt a badarságot hangoztatod. Sosem mondtam hogy nem vagyok képes megérteni másokat. És erre a feltételezésekre már építkezel is..

"Veled szemben én ismerek olyan embereket, akik képesek megérteni a másikat, csakhogy azok életéből nem hiányzik sem az érzelem, sem a gondolkodás."

Őket is ugyanilyen módszerrel ítéled meg, mint engem? :) Ilyen biztosan kijelentve valamit, az elgondolásaid alapján?

"egy puszta emberi segítséget is indokolatlanul önzésnek minősítesz."

Világosan elmondtam a véleményem. Kár kiforgatni.

"Eleve rossz mintát veszel alapul."

Nem rosszat, hanem egyet a sok közül. Ott volt a "/jóságos" szó is, mint verzió, ami nem feltétlen kötődik egyházhoz. Nem véletlen írtam oda azt is.
Bármilyen egyházi csoport tagja (xy felekezet, gyülekezet, akármi, nem kell annak papnak lennie), könnyen ámítja magát azzal hogy miközben olyan "szívesen" segített másoknak, közben ő milyen "önzetlen maradt". Lehet hogy segített másnak, de vissza is élt azzal, hogy a másiknak valamire szüksége volt, és saját önös céljaira is felhasználta azt. És még közben el is hiteti magával és másokkal, hogy ő milyen önzetlenül cselekedett.

"Ha magadban megbízol,. akkor magadhoz őszinte vagy, de ez másoknál már a bizalom és bizalmatlanság mélységétől igen tud függni."

Tehát szerinted olyan szinten kell hozzájuk őszintének lenni, amilyen mértékben megbízol bennük? Szerintem bármikor jogod van kitérni a válaszadás elől, ha a kérdésnek semmi köze a céghez/főnökhöz.

"megfigyelni csak külső pontból lehet"
"Nem igaz."

Mondj példát.
Szerintem ha elborít a vörös köd (tehát MÁR az IRÁNYÍT, és nem tudsz felülemelkedni rajta), abból a helyzetből elég nehéz megfigyelni bármit.. főleg magad..
Előzmény: takarito (2029)