vargailles
2007.09.15
|
|
0 0
5790
|
Ez nem mindig a szülő direkt hibája. Az én olvasatomban így néz ki: A gyerek 2 napja láztalan, tünetmentes. Viszem vissza a dokihoiz az igazolásért. Az ovinkban előző nap reggel 8-ig kell jelezni, ha megy a gyerek. Reggel 8-ig akkor sem végzünk a dokinál, ha egyébként reggel rendel. Így az a nap kárba megy, másnap lejelentem, s csak harmadik nap megy a lurkó ... ez 2 nap feleslegesen felhasznált szabadnap, ami két gyerekkel és évi 3 betegséggel számolva 12 szabadnap "elvesztése". Félre ne érts: legfontosabb a gyerek egészsége és a közösségi szabályok betartása. De ha kiszámoljuk, akkor ez a mi óvodánkban összesen 160-200 munkanapfelhasználást követel, azaz 8 hónapnyi munkaidő! Ezzel csökkentjük a közétkeztető piaci kockázatviselését. Nem luxus ez nemzetgazdasági szinten? Arról nem is beszélve, hogy a szülők nagyobbik része nem szabadságot vesz ki, hanem betegszabadságot, ami még a TB-t is megterheli, a szülőnek pedig kevesebb pénz jár, az adminisztrációs költségekkel pedig még nem is számoltunk. Ehhez hozzáveszem, hogy egyébként sem visznek ki elég repeta adagot ... mindent egybevetve én inkább kifizetném a többletterhet, de kapjon a gyerek normális minőségben és mennyiségben kaját. Az meg persze eretnek gondolat, hogy ha netán maradna, akkor félre lehetne tenni a hűtőbe ... mert hogy ezt meg tilos ... hiába, gazdag nemzet vagyunk. |
Előzmény: Ró-Ka (5788)
|
|