Kíváncsi lennék a topic olvasóinak - az eddig megjelent 6 kiegészítő fényében - Mi a Top 6-os tetszési indexe. Arra is kiváncsi vagyok miért.
A kéréds feltevőjeként én meg is osztanám veletek.
The Sims 2 - Kiegészítők Top6 (Aragorn83 szerint) :)))
1. Évszakok - szvsz ez alap. Igencsak életszerűbbé teszi a játékot. Végre esik az eső, hó, jeges szél sűvít, a fákról hullanak a levelek...
Mint tevékenységnek újdonságként behozzák a horgászást és a kertészkedést (ami az egyik kedvencem)
Az eddig 10 (+4) karrierhez adódik hozzá a 6 új karrier pálya. Köztük igen jókkal. Ha jól emlékszem mindegyik szakmájának csúcsán többet fizet, mint az alapjáték karrierjeik.
A logók közül szvsz az évszakoké a legszebb :)
2. Jó Utat!A legfrisebb kedvenc kapta nálam a 2. helyezést. A bevezetett vakációs emlékkel igencsak hosszú szavatosságúvá teszi ez a kieget. :)
Új tevékenységek: mint a masszázs (az egyik személyes kedvenc) , napozás, szaunázás....
Végre gyalog is eljuthatsz bárhová, eddig jó volt az autó, de az új kieggel ez feleslegessé vált a legtöbb szempontból. Vagyis szépnek szép de gyakorlatilag funkcióját veszítette és már csak a munkába járás miatt jó.
3. Házi kedvencMi más tehetné változatosabbá a Simek életét mint a bundás és tollas kedvencek.
A macsekok és kutymorgók igencsak mókás társaink, bár kiképzésük a nekünk megfelelőre kissé fárasztó az amúgyis rövid simnapokban. Nem elég a simünk éhség és egyéb szükségleteit megfelelő szinten tartani, de most már az állatokra is figyelnünk kell.
- Morzsi hányszor mondtam, hogy ne pisilj a szőnyegre?!? :))
4. EgyetemA felső fokú tanulmányok bevezetése jó dolog volt. Ha leraktuk a diplomát négy karrier lehetőségünk van. Ezek közül 2 karrier jutalom nagyon eltalált. Feltámasztómata és a Tehénnövény
Végre lehet mobilja a simednek. Engem igencsak idegesített a vezetékes telefon igencsak a agrsszív, hangos csörgése. A mobil ezzel szemben csak ciripel és, ha Simed alszik nem veri fel legédesebb álmából.
Az egyetemi tanulmányok további 27 nappal hosszabbítják meg Simed életét. Itt rengteg barátra tehetsz szert és ha ügyes vagy nem csak az egyetem nagymenőjévé válhatsz, de akár a kampusz titkos társasága is beválaszhat tagjai közé. Minden szemszter végén könnyedén végezhetsz *5 minősítéssel. Szóval az egyetemi évek ténylegesen remek időszaka simjeink életének.
A játék egyik legjobb dolga az ún. végső életcél, amelyet, ha teljesítünk onnantól igencsak megkönnyíti a dolgunkat. Hiszen megkapjuk életünk végéig a platina aspirációs szintet, ami igencsak nagy áldás.
5. ÉjszakákAz egyik kedvencem ebben a kiegben az ún. varázszsebként működő eszköztár. Bármit be tudsz ide tenni még az autó(i)dat is, amelyek ugyancsak ennek a kiegnek az újdonságai. A négykerekű masinák a "Jó utat!" kiegig igencsak hasznosak mivel ezentúl nem szorulnak a taxira. Illetve, ha birtokodban van az autó ráérsz egy órával később is megérkezni a munkába.
A randizást is nagyon hasznosnak találtam abból a szempontból, hogyha alacsnyan áll az aspirációs szintje a randi segítségével könnyen feltornázhatod platinába.
6. Megnyitottunk - Vár az ÜzletUtolsó helyre soroltam. Szvsz egy üzlet menedzselése igencsak stresszes meló addig amíg nem lesz egy állandó üzletvezetőd, aki leveszi válladról a üzlet menedzselésének "nyűgét s nyilait" :) Hiszen nem elég a Simed szükségleteire figyelned, de ott vannak a nyűgös vásárlók és lojalitási csillagaik, na meg az alkalmazottaid. Az elején amikor még tapasztalatlan üzletvező vagy és ki nem ismered mikre kell odafigyelni, hogy az üzletedből tarts el magad, addig jócsán veszítesz simoleon tízezreket.
Azért ennek a kiegenek is vannak jó dolgai.
Itt vannak már is a pedál medálok - ezek pl a horgászatnál és a kertészetnél nagyon fontosak.
A másik pozitívumai a Simed által épített robotok - amelyeket nekem még nem volt szerencsém kipróbálni, mert vmiért sosem építettem :)) - akik segítenek a házimunkában, takarítanak, kertészkednek és kiválóak házörzőnek is.