Antisystem Creative Commons License 2007.09.15 0 0 283

Érdekes, emgem meg az örökös "biztonságra törekvés" kerget egy határon túl őrületbe, legyen az a tényleges életfogyt, a lakás napi Domestossal locsolása, a permetszerek állandó korlátozgatása, a dohányosok ellen folytatott hadjárat, a madárinfluenza-hisztéria, vagy bármi.

Az élet kérem egy veszélyes üzem. Ami persze nem azt jelenti, hogy ne tegyünk ésszerű dolgokat az esélyek javítására, de ne annyit, ami mást meg komolyan korlátoz a mindennapjaiban. Úgyhogy én azt látom, hogy az örökös korlátozgatásokkal mindig kicsit rosszabb lesz a világ.

Az emberölés meg - tetszik, nem tetszik - egy totál relatív kategória, mindigis az volt. A hadvezér jó nagy plecsnyit kap, ha hatékonyan irtja az ellenséget. Ha meg a legyőzötti oldalra kerül, akkor kötelet...úgyhogy erről, hogy "aki embert öl" szerintem lehetetlen általános, elvi itéletet mondani.

Arról lehet, hogy az államot fel akarja-e ruházni valaki egy ember élete felett rendelkezés jogával, mert ez egy konkrét, egyértelmű kérdés. Én pl. nem. Olyan formában végképp nem, hogy ölhessen (aktívan), de olyan formába se, hogy élethosszan beoszthassa valaki életét.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (281)