Sziasztok!
Most találtam erre a topic-ra próbálom visszaolvasni,de most a munka dandárjában nagyon lassan haladok;-).
Jó olvasni benneteket bár az az ültetéses csörte nem várt fordulat volt, de kinek a pap kinek a papné.
Magamról annyit munka mellett hobbi szőlész-borász lennék kb 6-7 éve foglakozom a szőlő és bor kérdésével a nagyapám szőlője maradt ránk soha nem gondoltam volna, hogy egyszer efféle tevékenységet fogok végezni szabadidőmben, de úgy látszik a korral okosodik is az ember!
A szőlőt '80 körül telepítette nagyapám akkor úttörőnek számított a gyalog művelésű direkt termő háztájiak között, így fajta összetétel is ezt tükrözi.
A Rizling nálunk is a kényes pontja az " ültetvénynek" 225 tőke, -de nagyszó, hogy "ültetvény" - a szőlő ezen része egy meredek hajlatban van így itt elégsokáig megszorul a pára és köd így gyakran nem kell sokat szedni ezekről a tőkékről az idény viszont jó lett 17-es fokkal szüreteltünk már a hordóban fortyog magában.
A vörös Medina és Zweigelt szintén kádban fürdik úgy még vagy 12 napig!
Bocs ha hosszú voltam.
G.lak