xxjoc Creative Commons License 2007.09.13 0 0 360
Szia!

Sajna nem tudok gyakran netezni, de ha van időm, olvasgatom a fórumot és köszi szépen a kimerítő választ!
Hát szóval ez a GEM engemet is behálózott most... Eddig nem nagyon ismertem, és ez az említett hangmodul igen ütős egy darab lehet. Demóját hallgattam neten és elég meggyőző. A gond csak az, hogy nekem elektromos pianinó kéne. Nem csak én használnám és különben is elég morbidul hangzik, ha már ketté vesszük a hangot a billentyűzettől. :) Elhiszem, hogy így jobb billentés-hangzás arányt lehet elérni, de pl. egy Clavinován azért jobb élmény játszani, mint egy erősítővel, hangfalakkal körülvett vasállványú fatarbillentyűzeten. :D Ott már nincs meg a feeling. Családom is ragaszkodik hozzá, úgyhogy sajna kiesik a hangmodulos megoldás, meg praktikusabb, ha kompakt az egész hangszer. Ezért inkább olyan hangszert kéne néznem, aminek van valami zongora formája is azért. :))
Voltam kipróbálni Casio-kat és új Rolandokat, hát őszintén szólva a Roland HPi sorozata lenyűgöző. De tényleg. Ezek sokat fejlődtek, viszont a Casio nekem nem jött be hangzásilag. Az első akkord után már éreztem, hogy ezen nem túl nagy élmény játszani. Talán ezt a hiányosságot akarják kompenzálni a kiváló billentéssel, mert az tényleg jó, (nehezebb a Rolandnál) de a hangja valahogy nem az igazi. Tény, hogy sokkal-sokkal roszabbra számítottam és kicsit le is döbbentett azért, de be kell látni, van nála jobb a piacon, elérhető árért. Annyira azért nem rossz, de nálam a Korg és most már a Casio egyszinten vannak, egyik hangja sem tetszik igazából. A Roland HPi7-es előszöris méregdrága. Másodszor nagyon szép a hangja és játszani is nagyon jó rajta, szóval elfogadnám... :)) De sajna 800e rugóm nincs rá.
Új Yamcsikat még nem próbáltam, de jópár típuson már játszottam és ez lenne az egyik márka, ami érdekelne, a másik meg a Kawai, vagy ha lehet valahol GEM RP-800, vagy 910-et kapni, akkor az feltétlenül érdekelne. Persze jó lenne azokat is előbb kipróbálni...
Nem lehet vajon megoldani azt, hogy ha én vennék egy Yamaha Clavinovát mondjuk egy olcsóbbat, pl. CLP-220 vagy 230 és GEM által mintavételezett hangszínekkel frissíteni a szoftverét? Magyarul lecserélni. Vagy erről ne is álmodjak? :)) Csak kérdezem. Már kitalálhatnák igazán azt is a gyártók, hogy lenne valami szabvány a digit. zongoráknál és lehetne hozzájuk venni mondjuk külön pénzért hanganyagokat, hangszíneket, szoftverformájában. Kb. úgy értem, mint mikor elavult lett a Win98'-am, XP-t tettem rá, most meg Vistát, de a gép nem sokat változik közben... Na mindegy, szóval jó lenne már ha nem ilyen gyártóspecifikus lenne ez az egész, hogy technológiák százaival rukkolnak elő a gyártók, hogy ez ZIP hangforrás, ez AWM sztereo hangminta, ez ez, ez meg amaz, hanem ki mit venne bele, azon játszana. Milyen viccesen hangzana, feltelepítem a zongorát! :)))) Végülis szerintem jó ötlet lenne, mert ha most meg akarom venni a jelenleg legfejlettebb, legjobb mintavételezett zongorát, az nagyon drága. De ha csak legyártanák magát a zongorát egy igen jó kalapácsmechanikával és külön másik cég esetleg meg a hangszíneket és megvenni pl. cd-n és felnyomni a zongorára sokkal jobban jönne ki árban. Kb. mint ez a hangmodulos dolog. Mert a Yamahákkal is az a bajom, hogy túl van árazva rettenetesen. Csak azért mert Clavinova. Naés. A P140 amit még néztem, ezen tényleg nagyon fejlett hangszínek vannak, 3 rétegű hangmintákkal, csak ez megint szinti kivitelű és nem pianinó. Ugyan ezzel a tudással ami a P140-nek van, egy Clavinova százezrekkel drágább, csak azért mert zongora formája van... Kawainál is ez a helyzet ahogy nézem.
Szóval egyenlőre még nem tudom. Ha lesz időm, még új Yamaha és Kawai hangszereket kipróbálok mindenképpen és akkor eldől, hogy mi lesz. Ha van tapasztalatod ilyen otthoni digitális pianinókról vagy bárki másnak, szivesen olvasom!
Összefoglalva: Nekem egy olyan digit. pianinó kell, ami max. br. 350e Ft és GEM, Yamaha vagy Kawai. Ezen kívül fontos, hogy strapabíró és nehéz billentése legyen lehetőleg.
Jó éjt Mindenkinek!
Előzmény: pezsgotuner (338)