Kicsit beugrottam szétnézni mi ujság van errefelé.
Látom nem tanul senki a másik hibáiból, pedig sokat lehetne...
Leirok egy pár hasznos dolgot megint.
Határozottan megcáfolom hogy a beadott okumentumokat nem ellenőrzik le!
Azalatt a 3-4óra alatt még visszamész a vizumért mindent lekádereznek!
Én voltam bent elbeszélgetésen is mint azt az előzőekben leirtam, és oylan kész tények mondott a munkáltatómmal kapcsolatban is ha nem ültem volna akkor leülök.
A "kedves" tisztviselő asszony azt is megmondta hogy a kint élő távoli rokonnak milyenek a hivatalos anyagi körülményei! (foglalkozások,ház,kocsi,adóbevallás)
Olyan dolgokról beszélt amiket nem irtam a vizumkérő lapra és mellékelve sem nyujtottam be. De tudta!
Tehát senki ne apellájon arra hogy nem néznek utána töviről hegyire!!
A másik fontos dolog!
Régen sokat jelentett a rokoni baráti kapcsolat. Meghivólevél szinte biztos vizumot jelentett. Jelenleg pont a forditotját jelenti! Meghivólevél csak rontja az esélyeidet!
Támadási felület!Olyan kérdéseket vet fel amire képtelenség felkészülni és akármiylen jók az esélyeid képesvagy hirtelen megondolatlanúl válaszolni!( ha egyátalán behivnak) A gondolkodási elvük szerint biztos pont az a rokon vagy barát aki a levelet küldi. Segit beilleszkedni melót találni illegálisan stb... szállást, ellátást biztosit neked, tehát elősegitheti a te illegális letelepedésedet.
Ellenben ha abszolút turistaként állitod be a dolgot, hogy neked van pénzed és megszeretnél nézni pár dolgot...(részletes utitervel,szállás és repülés foglalásokkal) több esélyed van hogy vizumot kapsz!
Persze ezt a variációt csak abban az esetben lehet csinálni ha még nem utasitottak el. Mert utána át látnak rajtad.
Akit egyszer már elutasitottak és ujra szeretne próbálkozni ezt csak akkor tegye ha megváltoztak az előző kérelem óta a körülményei! Különben csak pénzkidobás!
pl: házasság,gyerek,komolyabb beosztás és fizetés stb...
Ingatlan,kocsi,egyéb vagyon szerintem nem számit. Ugyanis azt meg tudod oldani kintről is, ha el akarod adni.Ezért nem kell hazajönnöd(Megbizól egy itt maradt rokont meg egy ügyvédet) Ezt ők is tudják ezért nem nyom a latba az ingóság hiába irják mindenhol.
Az is sokat jelent hol dolgozol, mi a munkaköröd beosztásod.
Ha csak egy kis BT-nél vagy KFT-nél vagy nyilván lecsökenti az esélyeidet.
Mégegyszer mondom belenéznek a teljes cégjegyzékbe (hány dolgozója van összesen,mióta üzemel, nyereséges e, nincs felszámolás alatt stb....)
Nehogy valaki naivan azt gondolja hogy az ismerőse hoz egy magas keresetű munkáltatóit a csinált kis KFT-jéböl majd nem utasitják el.:-)
Na hát röviden ezek a tények. Mindent összevetve akinek van egy jó állása aránylag normális keresete, és megtakaritott pénze, annak van esélye az elöbb leirt módon kimenni. A szociális kötödés a legerősebb ha itthon hagyod a gyereked vagy feleséged, nő az esély. Ha nincs, és bele esel a "korosztályba" akkor csak erősen reménykedhetsz:-)
Mégvalami! Ha van feleséged/élettársad meg gyereked de Te egyedül mennél ki turistaként világotlátni, az első kérdés az lesz miért csak egyedül,leglább a feleség miért nem kisér el??? Ha erre tudsz elfogadható érvet mondani ott a vizum a kezedben! Ha hebegsz habogsz elbuktál! :-)