vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3417
Egyet értünk, valóban borzasztó, hogy így kell elhagyni az ország házát egy képviselőnek. De azért azt is tegyük mellé: a említett képviselők nem is lopva távoztak. Nem egy provokatív módon mutogatott is.

Igazad van abban, hogy voltak sávos lobogók, de nem volt jellemző és látni kell azt is, aki vitte őket. Én, nemzeti érzelmű értelmiségként roppant mód sajnálom, sőt, bosszant és felháborít, hogy ezt a nemzeti jelképet nem használhatom. Lassan még piros csíkos zoknit sem adhatok a lányomra az oviba. Én ezt tudomásul veszem, legfőképpen azért, mert eltereli a lényegről a szót (nézd csak vissza, hogy itt mennyit beszéltünk erről, s mennyit a témáról). De sokan nem gondolják ezt végig, s az agresszió legkisebb jele nélkül, pusztán nemzeti érzületből és a hisztériakeltés folyamán ellenzékiségének kifejezése okán (no meg az újabban minden tüntetésen megjelenő árusok hatására) lobogtatják. Én Sebeők János ötletét tartanám megfontolandónak, aki azt javasolta, hogy 56 mintájára egy darabig lyukas sávos zászlót alkalmazzanak az ilyen emberek. Anno a Rákosi címertől ilyen úton megfosztott nemzeti lobogót rehabilitálták ezzel.
Előzmény: Törölt nick (3415)