borka23 Creative Commons License 2007.09.10 0 0 30
Genetika és nevelés kérdése a dolog. Te például genetikára hivatkozva nem tudod elképzelni, hogy egy férfi óvodában dolgozzon vagy egy nő tűzoltó legyen. Pedig mindkettőre van példa nem is kevés. Nekem például tetszene, ha több férfitanító lenne az iskolákban, mert úgy érzem, szinte csak nők nevelik a gyerekeket (fiúkat és lányokat egyaránt), és ez nem természetes. Kellene a fiúknak férfi mintakép is, aki nem csak esténként és hétvégeken vesz részt az életükben. Meg akárhova megyünk a lányommal hétközben, csak anyukákkal találkozunk, mert az apukák mind dolgoznak. És bár biztos vagyok benne, hogy nem minden férfi tudna otthon maradni gyesen, azért vannak, akik ezt csinálják (pl a feleség jobban keres és így jobban meg tudnak élni) és jól.

Amit én nem szeretnék, ha a lányom úgy nőne fel, hogy nem tudna felszerelni egy biciklilámpát, mert "nő vagyok, nem tudom megcsinálni, soha nem próbáltam és nem is fogom". Annyi ilyennel találkozom és nem kicsit idegesít. Mennyivel jobb hetekig nyafogni meg zsörtölődni, hogy a férj csinálja már meg? Ez nőies?
Előzmény: Gyorgyi (29)