Éloin Creative Commons License 2007.09.07 0 0 977

Szia!

Nekem is PCOS-em van és a 32. héten vagyok épp. A Pco miatt kialakult nálam is a geszt. diab.

Mondjuk nekem inzulint nem néztek csak terhesség előtt, a 13. heti terheléses cukrom jó lett (7,2) de a 24. heti magas (10,3).

Nekem az endokrinológus már nem adott metformint, azt mondta majd szülés után szedhetem (szintén IR miatt van a PCO).

A lényeg, hogy csak azt csinálja a feleséged, amit az orvosok mondanak. Biztos mennie kell dietetikushoz, aki ad egy diétát, mikor mennyit ehet (itt most a szénhidrát számolgatására gondoltam), majd mehet vércukor profilra is, hogy lássák mennyire jön be a diéta neki. Ha túl magas a vc érték, akkor csökkentenek a CH mennyiségen. De van aki 200g szénhidráttal kezd, azért az nem olyan rossz.

Az én elosztásom így néz ki:

reggeli-25g lassan felszívódó CH

tízórai-20 g CH-10g lassan és 10g gyorsan felszívódó

ebéd-50 g CH (ebből max. 20g gyors)

uzsonna-20g gyors CH

vacsora-40g CH (10g gyors, 30g lassú)

utóvacsi-10 g lassú CH(nekem ez mindig kimarad, képtelen vagyok este 10kor is enni).

Ez tokkal vonóval is csak 155g CH, de én az utóvacsit kihagyom. Viszont ez függ a testalkattól is (szerintem), én nem vagyok nagydarab és 178 cm sem, így nekem elég ennyi.

Nézegetem én is itthon magamnak a vc értékeket, így tudom mi az ami nagyon megdobja, és mi az amit büntetlenül ehetek :))) Pl: 1 db zsömle felvitte 9,6-ra (a 60 perces értéket), de a sültburgonya csak 5,2-re. Persze nem eszek én se sűrűn sültburit (pedig diéta előtt függő voltam), de tudom, hogy nem történik nagy tragédia ha időnként eszek egy keveset.

Ja igen, és én sem kaptam inzulint, elég a diéta a karbantartáshoz:))))

Előzmény: inotech (973)