Erdeye Creative Commons License 2007.09.06 0 0 19
Nna, véget ért a nyaralás?:-) Szal, a tobozt begyűjtöd, melegre (kályha mellé) teszed, mire szépen kipotyog a mag, amit elvetsz kis tejfölöspohárba, majd egy év után kiülteted cserépbe, és ennyi. Lebeszélnélek róla, mert ha szobából kirakod-kiülteted a hidegre, úgyis megmekken, dehát próbálkozni lehet vele. Meg is maradhat némelyik... ha habcsókosat akarsz, akkor tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) verj laza habot, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytasd a habverést, amíg a hab kissé be nem sűrűsödik. (Annyira kell sűrűnek lennie, hogy jól lehessen formázni.) Egy tepsit (sütőlapot) vékonyan vajazz ki, hints meg liszttel, s arra kiskanállal, vagy nyomózsákkal adagold ki a habot, a magot pedig szórd közéje. Végül helyezd előmelegített, de nem túl forró (a mag elvesztené az életképességét!)sütőbe, s ott kb. fél óra alatt süsd/szikkaszd keményre a habcsókokat. Ezután "B" jelű virágföldet tartalmazó cserépbe ültesd, és várj türelmesen.
Előzmény: dracaena (18)