Nem tudom mi történhetett a 45. és az 55. perc között... Ezt a 10 percet 10-0-ra hozta a Vásárhely... 45 percig volt kondi? Mi az oka, hogy a 2. félidő felénél teljesen szétesett a csapat? 5 dobott gól egy félidőben nagyon kevés...
Nem láttam a meccset, de a kiütéses vereség azért is fájó, mert az eredmény alakulása alapján 40-45 percig abszolút pariban voltunk velük...
Reálisan nézve nem a vásárhelyi meccsen dől el a csapat sorsa (én előzetesen kb. 6 gólos vereségre tippeltem), inkább csak az aggasztó, hogy a várakozáson felüli 1. félidő után hogy lehetett elveszíteni 20-5-re (!!!) a másodikat, ráadásul úgy, hogy 10 percen át gólképtelen volt a csapat...
Tudom: Kordyuk nem játszott, de ez sztem nem magyarázza a 2. félidő produktumát...
Nagyon bízom benne, hogy a szakvezetés tudja a válaszokat ezekre a kérdésekre, és a hétvégére felrázzák a társaságot, mert az első 2 forduló eredményeit látva a Kiskunhalast kötelező megverni, ha bent akarunk maradni...
-----------------------------------------------------------------------------------------
A Derecske döbbenetes és teljesen váratlan győzelme pedig igazolja, amit korábban, a hétvégi Goli elleni vereségük ellenére is gondoltam, nevezetesen hogy az csak vmi kisiklás lehetett és valójában elég erős az a csapat. Sztem nem lesznek kiesési gondjaik. Sokkal inkább a Vasas-Kiskunhalas duóval, és esetleg még a Váccal lesz ádáz csata a kiesés elkerüléséért. Azaz meglepne, ha a Derecske is a veszélyes zónában lenne még mondjuk a tavasz folyamán.
Ezekért is tartom kulcsfontosságúnak a hétvégi mérkőzést...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Amúgy kissé furcsának tartom, hogy egyesek ujjonganak, lelkendeznek a Derecske győzelme miatt, miközben állítólag (persze eddig leginkább csak hangemberként...) a Goliért szorítanak. Nem tudom hogy férhet össze a kettő... Elég nagyfokú csőlátást, naivitást vagy infantilizmust mutat az a magatartás, ami nem vesz róla tudomást, hogy bármely más "kiscsapat" "nagyok" elleni pontszerzése, esetleges győzelme nem túl jó hír a Goldberger számára. Én nem szurkolok senki ellen, sőt gratulálok a Derecskének, hiszen fantasztikus, amit véghezvittek, de a szívem mélyén nem tudok örülni neki, hiszen az egyértelmű, hogy a Derecske sikere több szempontból sem jó hír a többi kiscsapatnak: egyrészt ugye szereztek váratlanul +2 pontot (amivel maguk sem kalkuláltak), másrészt ezzel elérték azt, hogy sem a Fradi, sem a többi "nagy" nem fogja ezentúl félvállról venni a "kicsik" elleni meccseket, és mindez megnehezíti az esetleges bravúros pontszerzést...
Ezt még akkor is így gondolom, ha amúgy sztem a Derecske nem fog kiesni. De azért még talán a kiscsapatok közé tartozik.
Azzal pedig jobb tisztában lenni, hogy a bentmaradásért folytatott küzdelem valszeg egész évben kiélezett lesz. Nem hinném, hogy korán eldőlne a kiesők kiléte. Lesznek itt még szép kis körbeverések...