babett anyo Creative Commons License 2007.09.06 0 0 3258
Kétségtelen, hogy anno az is az egyik ok volt, ami miatt a fiam nem itt Érden járt általánosba, hogy nagyon rossz a közlekedés.
De, elsősként, másodikosként talán még iskolabusszal sem engedtem volna egyedül mászkálni, mert, még, ha ki is teszi a busz, mondjuk a nem túl messzi Esztergályoson.
Viszont, később kaptunk egy reklámcetlit, hogy vmféle iskolabusz indul (magán, talán egy utazási iroda szervezésében), de nem tudom, abból mi lett. Nekünk nem volt jó, mert Tbálintra és a XI. kerületbe járt át, és olyan időpontban haza, hogy a gyerek órákat egyedül kellett volna itthon legyen.
Felsőben ez már nem lett volna akkora gond, de kicsinek nagyon neccesnek tartottam.
Most viszont nyolc év pesti (azaz budafoki) suli után végre helyben jár a fiatalember, ráadásul a Vörösmartyban úgy kezdenek, hogy még egyszerre is tudunk itthonról indulni, csak aztán a Bem téren ő átszáll a Volánra, mi meg megyünk a magunk útján.
Nem kis különbség...

Az én véleményem, hogy jó ötlet a busz, de egészen biztos, hogy az elején nem lesznek rajta nagyon sokan, pláne, az elején nem fognak tömegesen átiratkozni diákok Pestről Érdre csak a busz miatt. De, szerintem ez akkor is egy nagyon fontos szolgáltatás lenne, és szép lassan meg is jönne az eredménye. (már, ha reklámozva is lenne az ifjú generáció szülei felé...)
Ugyanúgy, ahogy a parkvárosi volán is sokszor üresen kong, mert az emberek a hosszú évek alatt berendezkedtek rá, hogy autózzanak emellett a hálózat és járatsűrűség mellett. Ha mindez változna, fixa ideám, hogy apránként egyre többen hagynák itthon az autót (pláne, amilyen a közlekedés mostanság Pesten), de, nincsenek illúzióim, hogy ezt kivárni a Volánnak nincs türelme (ideje, pénze), addigra jól meg is szüntetné a plusz vonalat (megállókat) és visszaritkítaná a járatokat...
Előzmény: Piros Hangszóró (3255)