Na most leírom az én véleményemet az azonos rímekről :)
Én például soha nem keresek vissza, ha be akarok írni egy kecskerímet, hogy az a rím már létezik-e.
Szerintem az írónak visszakeresnie még akkor sem kellene, ha kiderülne belőle, hogy még a vers is teljesen ugyanaz (akár címmel is).
Az viszont biztos, hogy visszakeresni kell, mert visszakeresni és emlékezni jó dolog.
Maga az író viszont saját élményét fejezi ki azzal, hogy a számára legújabb felfedezésnek nevezhető szerzeményét megosztja.
Azonban, ha más szól, hogy ilyen már volt, akkor az teljesen jogos és kifogásolhatatlan. Pl, most amikor megtudtam, hogy a Juditos már van, akkor attól nem lett semmi bajom. Inkább örültem neki (de tényleg). Máskor is volt már, hogy egy korábbira felhívtátok a figyelmemet és mondjuk az a megoldás eleve is jobbra sikerült :) (pl.: a csokor - bókol).
Egyszóval inkább örülni kellene az egyezőségeknek. Nem a kecskerímek szempontjából, hanem abból, hogy emberek vagyunk. Milyen érdekes már, hogy azt mondják nincs két egyforma ember, viszont "ez a két nem egyforma ember" egyforma rímet "ötöl ki". Vagy nem? :)