Urak, azt vajh' tudja valaki, hogy ez a hibakód IGAZÁBÓL mit jelent...?
Merthogy:
Ha jól vizsgálgattam az EGR kialakítását, hát abból max. olyan (hiba)jelek juthatnak a computerbe, amelyek ESETLEG a szelep MECHANIKUS működését (működésképtelenségét) tudják jelezni. Így az én olvasatomban a hibakód mondjuk azt jelenti, hogy a szelep beragadt, és nem nyit ki, amikor az agy szerint nyitnia kéne (mert letapadt...).
Azt, hogy ha kinyit, akkor tényleg megy-e át rajta valami..., hát ezt kötve hiszem, hogy érzékelné a gépezet bárhol is... (nem olcsó játék ám mondjuk gázelemzést végezni, pléne számtalan egyéb paraméter figyelembe vétele mellett...)
Lehet, hogy rosszul okoskodom, de szerintem pont valami ilyesmi miatt nincs igazán hatása a hibakódnak a tényleges működésre (nem tilt le, nem akadályoz a továbbhaladásban...)
Szerintem szedd szét, áztasd ki, fújjál a szelepszárra egy kis WD40-et, tedd vissza LEZÁRVA, oszt jónapot.
Én a lezárás óta mentem kb. 800 km-t, semmi gondom (kopp-kopp-kopp), csak a végtelen csend és vajpuha siklás, mindezt észrevehetően alacsonyabb fogyasztással, úgyhogy nekem marad lezárva, az biztos!!!